A világ legmagányosabb kisgyereke - egyedül él egy skóciai szigeten

2015. december 6., vasárnap
A skóciai Shetland-szigetekhez tartozó Out Skerries szigetcsoporton él a 10 éves Aron Anderson, a világ legmagányosabb kisgyereke.

A brit sajtó Nagy-Britannia legmagányosabb kisiskolásaként emlegeti őt. A Skócia partjaitól több mint 200 kilométerre található Out Skerries a Shetland-szigetek fő csoportjától keletre fekszik.

Out Skerries-en egykor virágzó közösség élt ám az elmúlt években folyamatosan csökkent a lakosság száma. Az elvándorlás miatt ma már csak 73 lakosa van, akik Housay és Bruray szigetek élnek, amelyeket egy ki híd köt össze egymással. 

Olyannyira kevesen élnek az aprócska szigetcsoporton, hogy Aron az egyetlen általános iskolás korú gyerek, így Out Skerries iskolájának ő az egyetlen diákja.

legmaganyosabb-kisgyerek

A helyi iskolában egyébként egyetlen tanár van és két tanterem. Ezeket, akárcsak a település játszóterét, Aron egyedül használja. „Néha elég furcsa, hogy senki más nincs az iskolában” – mondta a fiú Telegraph-nak. Korábban Aronnak több osztálytársai is volt, köztük a testvérei is, ám a baráti elköltöztek, a testvérei pedig már gimnáziumba járnak, ami a Shetland-szigetek fő szigetén, Mainland-en található. 

Aron testvérei Ivan és Owen kollégiumban laknak, mivel az gimnáziumhoz csak komppal lehet eljutni és az út több mint 2 és fél óra.

out-skerries-varos

Aron elmondta, hogy ennek ellenére szeret a szigeten élni és iskola után általában nagyokat biciklizik valamint a legjobb barátjával, a kutyájával játszik, de sok időt tölt a szigeten élő birkák és kacsák között is. Aron azt is elmondta, hogy halász szeretne lenni, akárcsak az apja Ewan.

legmaganyosabb-kisgyerek-2

A fiú édesanyja Denise, elmondta ez lesz az első olyan tél, amit a fia egyedüli tanulóként tölt a suliban, és ez biztosan nehéz lesz neki.  Szerinte a fia azonban nem boldogtalan, mivel szeret felnőttekkel lenni és elég felnőttesen viselkedik, de élvezi azokat a hosszú kirándulásokat is, amik során más gyerekekkel találkozhat Skóciában. 

A róla megjelent cikkek után a Redditen elindult egy kampány, melynek célja, hogy minél többen küldjenek neki Karácsonyra üdvözlőlapot, hogy így éreztessék a fiúval, hogy nincs egyedül. Az akció elindítója egyeztetett Aron szüleivel is, akik örömmel fogadták az ötletet. A kezdeményezéshez már több ezren csatlakoztak.

A leveleket és karácsonyi lapokat erre a címre várják:

Mr Aron Anderson c/o Skerries School Skerries Shetland ZE21 9AS Scotland

érdekes hihetetlen megható


Megtekintések száma: 2213

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet