A világ legmélyebb medencéje még a profi szabadtüdős merülőknek is feladja a leckét!

2016. november 18., péntek
Egyszerre rémisztő és lenyűgöző a világ legmélyebb medencéje, mely még a legedzettebbeknek sem egy sima merülést jelent, hanem odafigyelést, és koncentrációt. A medencét ráadásul meg lehet úgy is tekinteni a víz alatt, hogy teljesen szárazok maradunk.

Az Olaszországban található Y 40 The Deep Joy névre keresztelt medence a világ legmélyebb medencéje hivatalosan.

A medence a Hotel Terme szállodában található, és rengeteg látogatót, turistát, vagy profi szabadtüdős merülőt vonz.

A vastag, csőszerű képződmény a medence alján nagyon mélyre, egészen 40 méteres mélységig nyúlik le, mely alaposan feladja a leckét még a legjobb szabadtüdős merülőknek is.

A lyuk maga nagyon rémisztő, azok, akik nem szeretnek mély vízben úszkálni valóságos halálfélelmet érezhetnek a lyuk felett úszkálva, így nem mindenkinek javasolják a medencében való időtöltést, csak azoknak, akik igazán szerelmesek a vízbe, és a mélységekbe.

A medence még abban is különleges, hogy különleges termálvízzel pótolják állandó jelleggel a vizet, így a hőmérséklet mindig stabilan 32-34 fok között mozog. Ez egy olyan kellemes meleget biztosít, ami egy ilyen mély úszómedencétől szokatlan.

A létesítményt úgy is meg lehet csodálni, ha valaki inkább száraz maradna, ugyanis kialakítottak egy egyedülálló, teljesen átlátszó víz alatti alagutat is, melyből az úszni nem tudók is megcsodálhatják a világ legmélyebb medencéjét.

Azokra is gondoltak, akik már elfáradtak a búvárkodásban, a tetőn egy napozóteraszt alakítottak ki nyugágyakkal.

A Y-40 egész évben nyitva van, és különlegességéhez képest nem is túl drága megszállni a szállodában, ahol található.

A medence különleges gyógyvize jótékony hatással van a szervezetre, így sokan azért látogatnak el oda, hogy feltöltődjenek a vízben, a kellemes meleg ölelésében.

A medence megalkotásában rengeteg komoly vízi sportoló vett részt, hogy kialakítása megfelelő legyen, ergonomikus, és kevésbé veszélytelen. Ennek ellenére saját felelősségre, és csak profiknak javasolják, hogy a medence legaljáig merüljenek.

érdekes érdekesség rekord világrekord érdekes helyek


Megtekintések száma: 17526

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet