A világ legnagyobb működő puskája!

2016. november 17., csütörtök




Nem találnád ki, hol található a világ legnagyobb puskája, ami ráadásul még működik is! Hát persze, hogy Amerikában, hol, máshol? De vajon tudod, hogy mekkora, és milyen, mikor elsütik?

A világ legnagyobb fegyvere természetesen Amerikában található. Az USA-ban ugyanis nagyon nagy kultúrája és történelmi hagyománya van a fegyvertartásnak, nem úgy, mint Európában.

Hogy ez mennyire jó, vagy nem jó, az már egy egészen más kérdés, melyről hosszas órákat lehetne vitatkozni, de most nem is ez a témakör és kérdés a főszereplője a cikkünknek, hanem az a 10,18 méter hosszú puska, melyet egy James A. DeCaine nevű őrült ürge birtokol.

Azért őrült, mert a férfi igazi fegyvermániás öreg csóka, aki elhatározta, hogy övé lesz a világ legnagyobb valaha ismert fegyvere. Ráadásul nem fogja beérni ennyivel, mert el is szeretné sütni.

Az álma aztán valóra vált, és ma mindenki a legnagyobb fegyver birtokosaként ismeri.

A Guiness rekordot – mely a világrekordot hivatalosan is elhozta a férfi számára – 2008. szeptember elsején jelentették be, amikor hivatalosan lemérték a fegyver méreteit.

Az óriási „játékszer” még nevet is kapott gazdájától, aki csak úgy kezdte emlegetni, hogy „Big Earnie”. Később ez a becenév véglegesen ráragadt a puskára.

A puska jelenleg egy múzeumban található, ahol bárki megtekinteti, aki elutazik Ishpemimgbe.

A férfit eleinte sokan azzal vádolták, hogy a puska bár valóban világrekorder méretű, nem üzemképes.

Ennek a pletykáknak akart véget vetni azzal, hogy a gigantikus fegyvert elsüti, mely brutális erővel volt képes kilőni a lövedéket.

Csak belegondolni merünk, mekkora pusztítást vinne véghez abban, aki elé állna ennek a fegyvernek. valószínűleg semmi sem maradna belőle, és még finoman fogalmaztunk.

Egy azonban biztos: méretéből adódóan ha gazdája farmjára valaha betörne valaki, nem ezt kapná elő a fiókból, hanem néhány kisebb testvérét.

hihetetlen hihetetlen emberek világrekord rekrod


Megtekintések száma: 36366





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet