A világ valaha volt legnagyobb pizzája

2016. október 31., hétfő




Sohasem fogod kitalálni, mekkora volt a világ legnagyobb elkészített pizzája a történelemben, mert egyszerűen hihetetlen!

A pizza egy olyan szerencsés étel, mely az olaszoktól eredt, a történelem folyamán lassan bejárta az egész világot.

A neve eredetileg különféle, kelt tészta alapú ételeket jelentett, valószínűleg a picea szóból ered, mely a latin pincere (összegyúrni) szóból származik.

Sohasem gondolnád, hogy a pizza mennyire régi étel. Már a középkorban, 997-ben is feltűnt a pizza szó, ami akkoriban egyszerűen lepényt jelentett.

A pékek arra használták, hogy kenyérsütés előtt megnézzék, eléggé felhevült-e a kemence. A kenyérsütés befejeztével pedig kihasználták a parázs melegét.

Ezt a kis darabot, vagy maradványt aztán elkezdték hasznosítani, eleinte mozzarellával és paradicsomszósszal kenték meg, majd egyre több feltétet helyeztek rá, így egy viszonylag könnyen elkészíthető, kellemes ételt hozva létre.

De vajon tisztában vagy vele, hogy mekkora volt a világ valaha készített legnagyobb pizzája? Olyan hatalmas, hogy valószínűleg sohasem találnád ki!

A világ legnagyobb elkészített pizzája 1261.65 négyzetméteres volt. Igen, jól olvastad. Több mint egy négyzetkilométeres alapterülettel rendjelezett, vagyis hatalmas feltété és tésztamennyiséget használtak el rá.

Ezt a világrekorder pizzát Dovilio Nardi, Andrea Mannocchi, Marco Nardi, Matteo Nardi és Matteo Giannottef, valamint Fiera Roma készítette el a NIPfoodnál, Rómában, 2012. December 13-án.

A világrekord tényét is ekkor jegyezték be. Gondoljunk csak bele, hogy ez mit jelent a világrekorder pizza több mint egy négyzetkilométernyi területet borítana be gazdag feltéttel, és finom tésztával.

A rekorder pizzának ráadásul nevet is adtak. Ottaviának keresztelték el, Augustus Octavius római uralkodó után.

A pizzát elkészítők gondoltak a glutén érzékenyekre is, ezért az annak idején elkészített pizza 100%-ig gluténmentes.

érdekes rekord világrekord éérdekesség


Megtekintések száma: 18497





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet