A világegyetem csak 6.000 éves? A fiatal Föld elmélet hívei szerint igen!

2017. június 24., szombat




Szerintük bizonyítékok utalnak rá, hogy a teremtés 6-7.000 évvel ezelőtt ment végbe. Össze is szedtük ezeket! Te mit gondolsz?

Léteznek nagyon bizarr elméletek a világban. Azonban a fiatal Föld elmélete az egyik legbizarrabb és egyben legijesztőbb is.

Ugyanis a hívei szerint konkrét bizonyítékok vannak rá, melyek felboríthatják az emberi történelem vonalát.

Alapvetően kétfajta kreacionizmus létezik. Az egyik a fiatal Föld elmélet híveit, a másik az öreg Föld elmélet híveit gyűjti magába. Az idős Föld nem vonja kétségbe az elfogadott tudományos álláspontot a Föld és az univerzum koráról, így bizonyos szintig összeegyeztethető a kozmológia és a geológia néhány alapvető tételével, de kitart az evolúció hamissága mellett.

A fiatal Föld elmélete viszont kimondja, hogy a kozmosz alig 6.000 évvel ezelőtt teremtetett.

Az elmélet ugyanis szó szerint értelmezi a Bibliában leírt teremtést. A világegyetemet, az életet, a kezdeti fajtákat a bibliai Isten teremtette, és a bibliai teremtéstörténet ennek pontos leírása.

Még ennél is tovább megy, és kijelenti, hogy nincs mikroevolúció, sem evolúció.

Szerintük a Föld felszíne nagyrészt homogén volt, és csak egy későbbi ősi özönvíz után alakult ki a ma ismert "arca". A Föld felszínét tehát egy globális kataklizma alakíthatta ki.

De vajon ténylegesen ennyire fiatal lenne a Föld? A rendkívül bizarr elméletnek ugyanis nagyon sok híve van. Nem tudni, hogy pontosan mennyien lehetnek, de többek között egy Amerikában végzett kutatás megdöbbentő eredményt hozott.

A megkérdezettek 42%-a 2014-ben azt vallotta, hogy a Földet 6 és 10.000 év között hozhatta létre egy ismeretlen erő.

Már 1650-ben is kiszámolta egy angol pap, James Ussher, hogy a világot eredetileg valamikor Krisztus születése előtt 4004-ben hozta létre Isten, vagy egy felsőbb rendű erő, mely hozzá kötődik.

Az elmélet hívei szerint számtalan bizonyíték van rá, hogy ez így volt, többek között olyan független elemzések, melyek szerint az egyes kőzetrétegek, ásványok lerakódása sokkal gyorsabban végbe mehet.

Így akár a korábban több ezer évesnek gondolt régészeti leletek lehet, hogy csak pár száz évesek...

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tényleg léteznek ilyenek, azonban az eredményeik nem megerősítettek, így kérdéses, hogy valóban helyesek-e.

És hogy mik azok a konkrét bizonyítékok, melyeket fel szoktak sorakoztatni a fiatal Föld hívei?

Az egyik a Föld lassuló forgása. A Föld forgása a globális éghajlatra, és a pólusokra, azok vándorlására is kihat. Kiszámolták, hogy a Föld mióta lassulhat, és milyen sebességgel foroghatott a kezdetekben. Ezek alapján jutottak arra, hogy 6-7.000 évvel kezdődhetett az egész folyamat.

1810-ben még alig egymilliárdan voltunk a Földön, és alig 200 év alatt elértük a 6 milliárdos lélekszámot.

Ez tökéletesen beillik sokak szerit abba a képbe, miszerint az emberi populáció - újra - Noéval és családjával indult meg az ősi özönvíz után.

Az egyre romló és gyengülő mágneses mező is egy érdekes kérdés, ugyanis az elmúlt 140 évben olyan mértékű volt a gyengülés, hogy kiszámolták, 25.000 év alatt el kellene teljesen tűnnie.

Vagyis már az elmúlt több tízezer év alatt ki kellett volna halnia mindennek a Földön a fiatal Föld hívei szerint.

Az óceánokban mért sótartalom is igen árulkodó, ugyanis egy hosszas elemzést követően kiderítették, mennyi só koncentrátum van jelen a világtengerekben. Megfigyelték, mennyi a só természetes bomlása, és mennyi van ezekből a vizekben. Két-háromszor annyit mértek, vagyis indokolatlanul sok sóhoz köthető nyomelem van az óceánokban, ami sokak szerint csakis az özönvízzel kerülhetett bele a tengerekbe.

A Nagy korallzátony is egyfajta bizonyíték lehet szerintük. Az elmúlt 20 évben mért növekedési adatok szerint ugyanis kevesebb, mint 4.200 éves mindösszesen. Ahogyan a legidősebb fa a Földön is alig 4300 éves, ennél korábbit még nem találtak.

Mivel a fiatal Föld elmélet hívei nem hisznek az evolúcióban, így érthető, hogy ezen élőlények, organizmusok előtt nem létezhetett semmi korábban.

Látható tehát, hogy az elmélet rendkívül furcsa és egyben hihetetlen, mégis rengetegen látnak benne fantáziát, és olyan ok-okozati összefüggéseket, melyek nyomán mégis elképzelhetők egyes állítások.

Szerinted a Föld lapos, fiatal, vagy valójában soha nem is létezett?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség bizarr evolúció


Megtekintések száma: 161144





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet