A Waverly Hills szanatórium szellembabájának legendája

2016. május 21., szombat




A Waverly Hills egyik ápolójához annyira ragaszkodtak a betegek, hogy haláluk után szellemalakként követték őt, abban a reményben, hogy tovább gondoskodik majd róluk. Egy tuberkulózisban elhunyt lány, Anne szelleme is azok között a szellemek között volt, akiknek a lelkét játék babákba zárta az ápolónő.

Anne, a kísértet által megszállt, egyben elátkozott baba eredete nem teljesen ismert még ma sem. Annyit tudni csak, hogy ki volt, és hogy mi történt azzal a lánnyal, akinek a szelleme beleköltözött.

A kislány neve Anne volt és tuberkulózissal kezelték a szanatóriumon belül. Waverly Hills egy rendkívül nagy forgalmú, de elzárt és rejtélyes szanatórium volt már akkor is, az 1920-as években.

A túlvilági szellemeket gondozó ápolónő

Akkoriban, aki ide bekerült, pláne ilyen betegséggel, az aláírta a halálos ítéletét. Anne nem is sokkal azután, hogy bekerült, el is hunyt. Anne egyik ápolója, egy bizonyos Lois, aki 1919-től egészen 1935-ig dolgozott az intézményben, és többek között ő felelt a betegek jó közérzetéért. Nagyon sokan szerették őt, nagy népszerűségnek örvendett.

waverly-hills-szanatorium

Állítólag annyira ragaszkodtak hozzá, hogy a haldokló betegek elhalálozásuk után is szellemalakként követték az ápolónőt

még saját otthonába is abban reménykedve, hogy ő majd tovább ápolja őket, és gondoskodik róluk.

Babákba zárt kísértetek

Különös, paranormális jelenségek vették kezdetüket Lois körül. A nő azonban nem ijedt meg, tisztában volt azzal, hogy halott lelkek zargatják nap, mint nap, a feloldozás reményében.


waverly-hills-szanatorium-szellemalak Anne állítólagos szelleme a Waverly Hills elhagyatott folyosóinak egyikén.

Egy barátja ajánlotta neki végül, hogy ezeket a kósza lelkeket zárja be valamibe, hogy ne kövessék többé őt.

Ekkor határozta el Lois, hogy a lelkeket különböző játék babákba zárja. Egy egész kollekciót hozott létre ezekből az elátkozott, halott lelkek által megkísértett babákból.

Később, mikor az ápolónő elhunyt, nagyon részletes naplóbejegyzéseket ahgyott hátra maga után arról, hogy hogyan is készültek el a játék babák, és hogy milyen jelenségeket produkáltak.

megszallt-babak

Köztük volt a tuberkulózisban meghalt Anne szelleme is, egy egyedi játék babába zárva.

A feljegyzései alapján éjszaka gyakran elkezdett a baba nagyon hangosan sírni, máskor hátborzongató jajgatás rázta fel a házat.

Egy alkalommal még azt is elmesélte Lois a lányának, hogy az egyik ilyen sírás alkalmával bement a szobába, ahol a baba volt, majd egy könnycseppet látott legördülni az arcán.

Újra vizsgálnák, több szem többet lát

A kísértet által megszállt baba körül gyakran hirtelen hőmérséklet-változás állt be, és nem egy ízben rothadó szagot kezdett árasztani magából.


anne-a-szellem-altal-megszallt-baba Anne az elátkozott baba

A baba jelenlegi tulajdonosai most úgy döntöttek, hogy élő, a nap 24 órájában követhető web kamerás kapcsolaton keresztül bárki szemügyre veheti a babát.

Ha ugyanis valóban túlvilági erők uralják a játékot, akkor azt előbb vagy utóbb lencsevégre fogja kapni a webkamera, és az azon keresztül szemlélődő kíváncsi emberek.

Korábban már lehetővé tették, hogy több napon keresztül figyelhessék meg a kíváncsi nézelődők a babát, most azonban egy ténylegesen folyamatos élő adásban gondolkodnak a szervezők.

paranormál kísértet szellem szellemek rejtély rejtélyek kísértetek


Megtekintések száma: 32984





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet