A Whaley-ház, avagy Amerika legjobban kísértett szellemháza

2017. január 2., hétfő




A Thomas Whaley által épített ház eredetileg egy temetőre épült, és megépítését követően egészen a család különböző tagjainak haláláig rengeteg paranormális jelenség helyszíne volt.

A Whaley-ház mind a mai napig a világ, és Amerika egyik legjobban kísértett szellemházaként van számon tartva. Nem véletlenül, ugyanis fénykorában havonta több százszor tapasztaltak különféle paranormális jelenségeket a házban, és a közvetlen környékén.

Egyesek szerint a házban lakó démonok és szellemek még ma is aktívak, és csak arra várnak, hogy egy élő lélek költözzön be a falak közé…

Thomas Whaley kezdte el építeni a házat valamikor 1857-ben, amikor ő, és felesége San Diegoba költöztek. Eldöntötték, hogy egy teljesen új otthont építenek maguknak.

Ha már akkor tudtak volna a helyet övező számtalan titokról, és az átokról, mely a földet sújtotta, talán soha nem kezdenek építkezésbe.

Már az építkezések alkalmával is több munkás számolt be szokatlan dolgokról. Volt, hogy szerszámaiknak veszett nyoma - ez még magyarázható lenne túlbuzgó kollégákkal is - de volt olyan, hogy az éjszakába nyúló műszakok végén gyermeksikolyokat hallottak, de nem találtak senkit a közelben.

Ezt Mr. Whaley-nek is elmondták a munkások, aki utána járt, hogy mi is volt a múltja annak a területnek, amelyre a ház épült.

Mire készen volt a ház, akkor lebbent fel a fátyol a borzalmas titokról, miszerint a helyszín, amire a ház épült, réges régen egy hatalmas temető volt.

És nem is ez volt a legborzalmasabb dolog az egészben, hanem az, hogy az is kiderült, hogy egy James Jim nevű kegyetlen bűnözőt itt akasztottak fel.

Időnként szellemalakokat vélnek fölfedezni ma is a házban, és a ház körül.

Ennek ellenére beköltöztek, remélve, hogy ez nem üt vissza később rájuk. Azonban alig töltöttek el néhány kellemes, viszonylag eseménytelen hónapot, hamar beköltözött a házban a félelem, és a tragédia szaga.

Rögtön az első év elteltével a családfő fia, Thomas Whaley Jr. váratlanul meghalt 18 évesen skarlátban.

A család gyásza nem tarthatott sokáig, mert nem sokkal ezután rejtélyes módon tűz ütött ki a házban, és egy rövid időre máshol kényszerültek lakni. míg a szükséges javításokat elvégezték a házon.

Két évtizednyi csend, és nyugalom következett. Mintha a tűzzel együtt az összes gonosz erő elszállt volna a házból.

Időnként ugyan felbukkantak kísérteties hangok, és forrás nélkül kopogások is hallatszottak a tetőszerkezetről, de nem történtek különösebben ijesztő dolgok a családdal.

Aztán 1882-ben az ötödik Whaley gyermek Violet mellkason lőtte magát egyik este. Később kiderült, hogy a nő öngyilkos lett, noha sokan úgy gondolják, hogy szellemek kényszerítették őt.

A rákövetkező évek sem teltek eseménymentesen. Tragédiák újabb sora következett. Anna Whaley, a férfi felesége három fiukkal haltak meg a falak között.

Összesen hatan haltak meg a családból, amit aligha lehetett a véletlennel magyarázni az évek során.

Azóta múzeumként működik az épület, és aligha lenne élő épeszű ember, aki egy éjszakára is beköltözne az átok, és tragédiák egész sora által sújtott házba.

paranormál kísértet szellem szellemek kísértetek ijesztő átok


Megtekintések száma: 48734





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet