A WHO hivatalos jelentése állítja: az orvosi kannabisz nem szabad tiltani!

2017. december 29., péntek




Ez lehet a nagy áttörés: hamarosan az egész világot meggyógyíthatja a kannabisz?

Úgy tűnik, hogy megtört a jég, és mára már teljesen legalizálható lesz a kannabisz, ugyanis a WHO - Egészségügyi Világszervezet - legújabb állásfoglalásában kimondják azt, hogy a marihuánában található nem pszichoaktív vegyületnek próbaképpen zöld lámpát kellene kapnia a terápiás kezelésekben való felhasználás terén

Ezzel lényegében elismerték a hatásosságát, immáron hivatalosan is.

Ez pedig hatalmas előrelépés lesz a jövő éveket figyelembe véve. Az elmúlt időszakban amúgy is egyre terjedőben volt a kannabisz, és számos európai országban is legalizálták.

A WHO állásfoglalása minden bizonnyal még a zárkózottabb országok előtt is megnyithatja az utat a kannabisz orvosi felhasználása felé, mint amilyen Magyarország is.

A friss kutatási eredmények ugyanis egyértelműen bizonyítják.

A kannabidiol (CBD) potenciálisan megkönnyíti egyes betegségek kezelését.

A marihuána, mint életképes kezelés a fájdalomcsillapítás és a súlyos állapotok, mint például az epilepszia, az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór terén, folyamatos vita tárgyát képezi.

A kannabisz jelenleg tiltás alatt van egy korábbi, kábító szerekkel kapcsolatos egyezmény alapján, ez azonban végleges feloldásra kerülhet.

A december 13-i jelentésében a WHO kijelentette, hogy a marihuána növényben található 113 cannabinoid közül a CBD nem hordoz egészségügyi kockázatot és “nem valószínű, hogy visszaélnek vele.”

“Az állat- és humán vizsgálatokból származó legújabb bizonyítékok azt mutatják, hogy annak alkalmazása bizonyos terápiás értékkel járhat az epilepszia és az ezen állapotokhoz kapcsolódó görcsrohamokban,” - írja a VilágLátó HírmMagazin a WHO jelentésére alapozva.

Sokkal több lehet a kannabisz haszna tehát, mint a negatív hatása. Alapjaiban változtathatja meg hamarosan az egészségügyet, és indulhat meg a világhódító "körútja".

Sokak szerint ugyanis máig kiaknázatlan ereje lehet, és olyan hátasai, amit olyan, ma még halálos betegségek ellen lehetne fordítani, mint amilyen a rák is.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány egészség orvostudomány egészség megelőzés kannabisz


Megtekintések száma: 116720





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet