A WHO kiadta a halálos betegséggel kapcsolatos figyelmeztetést: az X-kór az emberiséget is elpusztíthatja!

2018. március 14., szerda




Baj van: frissült a potenciálisan világjárványt okozó betegségek listája: az Egészségügyi Világszervezet tette közzé a figyelmeztetést. Egy új, eddig nem látott betegség tör előre.

Az "R&D Blueprint" kódnéven emlegetett lista a WHO - Egészségügyi Világszervezet - listája, amin a világjárványt okozni képes betegségeket sorolja fel.

Ez a lista nagyon fontos, mert hivatalos állásfoglalás amellett, hogy melyek a potenciális segélyforrások.

2018 február elején ismét felülvizsgálták, írja a CNN cikk is, és ez azt jelenti, hogy egy új kór jelent meg.

Az új X-kór a semmiből jelent meg szinte, és a legborzalmasabb az az egészben, hogy nincs rá ellenszer. Az Egészségügyi Világszervezet pedig aggódni kezdett...

Ez a teljes lista:

a WHO azt javasolja, hogy a következő betegségek esetében fokozzák a kutatási és fejlesztési tevékenységet a közegészségügyi szervezetek:

  • krími-kongói vérzéses láz
  • Ebola- és Marburg-vírus
  • Lassa-láz
  • a MERS-CoV és SARS-vírus
  • Nipah-láz és társai
  • Rift-völgyi láz
  • Zika-vírus
  • X-kór

A 10. betegség az X-kór, ami sokakat aggaszt. az X-kór azonban egyelőre nem létezik. Vagyis nem teljesen.

A WHO azért rakta fel a listára az X-kórt, hogy figyelmeztesse a világ kormányait, hogy erre a megjósolhatatlan esetre is fel kell készülni.

Nem lehet tudni pontosan, hogy mikor, hol, hogyan fog bekövetkezni - de nagy valószínűséggel mégis várható a kór kialakulása a jövőben.

Nagy valószínűséggel ez egy ismeretlen vírus lesz. Már most is vannak nem megerősített sajtóinformációk arról, hogy ez a HIV vírus nemrég megjelent, sokkale rősebb és gyógyszereknek ellenálló változata lehet, vagy az Afirkában terjedő új Ebola fajta.

Egy olyan vírus lesz, mely az állatvilágból indul ki, és ugrik majd át az emberre, ez lesz az első, azaz nulladik páciens.

Akadnak olyan elméletek is, miszerint a betegség majd mesterséges lesz, és egy laborból fog kiszabadulni, vagy bioterrorizmus útján szabadul rá a civilizációnkra. Ennél azonban sokkal valószínűbb az első felvetés.

OSZD MEG másokkal is!

egészség világjárvány járványok


Megtekintések száma: 73924





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet