Abnormális anomáliát fedeztek fel a Marson?

2017. június 5., hétfő




A tudósok egyelőre nem tudják, hogyan jött létre, és mi lehet.

Egy olyan érdekes, a felszínen található formációt fedeztek fel a NASA szakemberei az egyik Mars felszínéről készült felvételen, amiről nem tudni mi az, és hogyan is keletkezett.

Olyan, mint egy teljesen szabályos kör alakban kialakult - vagy létrehozott - lyuk.

A lények itt a kifejezetten feltűnő szabályosságról van szó. A kutatóknak máris van néhány elképzelésük arról, hogy mi lehet, azonban ezek egyike sem biztos.

Így gyakorlatilag sötétben tapogatóznak. Sőt, egyes hírek szerint nem is egy ilyet találtak már a felszínen.

A felvételt a NASA MRO (Mars Reconnaissance Orbiter) űrszondájának HiRISE nevű kamerája készítette a Mars déli féltekéjéről. A képen szereplő régió felszínét fagyott szén-dioxid borítja, amelyet mélyedések és kráterek tarkítanak. Az egyes képződmények szélessége a 100 métert is meghaladhatja.

A felszíni formák között itt találtak rá arra a hatalmas lyukra, mely azonnal zavarba ejtette a sokat látott NASA tudósokat is.

„Több sekély mélyedés is látható a fagyott szén-dioxiddal borított felszínen. Van egy mélyebb, kör alakú formáció is, amely áthatol mind a jégen, mind a poranyagon. Ez vagy egy becsapódási kráter vagy egy beomlott gödör lehet" - állítják.

Egyes nagyon a földtől elrugaszkodott teóriák szerint egy Sarlacc-szerű lény számára kialakított lyukról lehet szó. A lény a Star Warsból lehet ismerős sokaknak...

Túlságosan szabályos becsapódási lyuknak - állítják az ufó kutatók. Szerintük a beomlott gödör elmélete sem állja meg teljesen a helyét, és arra hivatkoznak, hogy maguk a NASA tudósok sem mondják ezeket biztosra, csak mint felvetéseket.

Vagyis gyakorlatilag senki sem teljesen biztos benne, hogy mi lehet ez.

Akadnak olyan elméletek is, miszerint ez a szabályos kör valójában egy korong alakú repülő tárgy helye volt a múltban, mely mélyen be volt temetve, majd később ez a tárgy elkerült onnan, és így maradt hátra a lyuk.

Noha ezen elmélethez nagyon sok fantázia kell, az ufó kutatók hisznek benne, hogy a Marson idegen élet lehet még ma is

Addig is, míg a NASA kutatói végleg eldöntik a kérdést, maradnak a találgatások, és bizarr teóriák, de nagy a valószínűsége annak, hogy valamiféle geológiai folyamat eredményéről lehet szó.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes érdekesség mars marskutatás élet a marson


Megtekintések száma: 93430





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet