Ádám és Éva igaz története: genetikai kísérletekm voltak? Egy idegen faj teremtett minket?

2023. június 20., kedd




Ők voltak az első emberpárja a bolygónak a Biblia szerint. De vajon Isten teremtette őket, vagy földönkívüliek? És mi van, ha a kettő egy, és ugyanaz? Ádám és Éva genezisének nyomában.

A Biblia szerint Isten Ádámot is Évát teremtette meg a Föld első emberpárjának. Legelőször Ádámot hozta létre, méghozzá a saját képmására.

Eleve érdekes az a felvetés, hogy vajon Ádám eszerint a Bibliai értelmezés szerint pontosan ugyanúgy nézett-e ki, mint Isten, vagy ez az egész annyit takart, mint ahogyan sokan értelmezik, hogy hasonló kinézetű lehetett, mint maga Isten?

Ezt nem tudni, mindenesetre egyesek szerint nem kizárt, hogy Ádám nem volt más, mint Isten a Földre - pontosabban akkor még a paradicsomba - szülesztett klónja.

A hajmeresztő feltételezést az összeesküvés elméletek hívei, és egyes teológusok szerint Isten azon kijelentése támaszthatja némiképp alá, hogy a saját képmására formálta őt, amikor létrehozta, mint első emberi egyedet.

Ádámnak genetikai eljárással egy oldalbordájából teremtették meg az első női egyedet, Évát. Később a világtörténelem első humanoid emberpárja azért volt képes szaporodni, mert bár azonos szövetből voltak felépítve, mégis Éva génállományát az oldalbordából való növesztés során alaposan megváltoztatták, hogy elkerüljék a belterjesség okozat evolúciós és genetikai mutációkat.

A Biblia leírja azt is, hogyan Ádámot és Évát végül kísértésbe ejti a kígyó, vagyis a Sátán, kígyó alakban. Ez a Bibliai momentum is interpretálható többféleképpen.

Sokak szerint az ősi tudás tiltott átvételéről lehet szó az alma elfogadásának pillanatában. Mások úgy vélik, hogy ekkor jött rá az emberiség, hogy valójában genetikai kísérletek eredménye.

Később újabb, egyre fejlettebb emberfajok lepték el a bolygót, melyekről ma a tudomány azt hiszi, maguktól, természetes evolúció során alakultak ki, pedig ez nem így van.

Spencer Wells, populáció-genetikus évek óta vizsgálja a Földbolygón élő emberek DNS-eit és arra az eredményre jutott, hogy a Földön élő összes férfi származása egyetlen ősatyához vezethető vissza.

Létezett tehát egy nő, aki a kizárólag női leszármazási vonalak mentén valamennyi ma élő ember utolsó közös őse. Ezt a mitokondriális Évát később meg is találták, legalábbis a létezésére utaló nyomokat.

Feltehetőleg 200.000 évvel ezelőtt élhetett Kelet-Afrikában, hiszen ide sikerült visszavezetni a mitokondriális géneket. Ez is azt támasztja alá, hogy a Paradicsom - ha valóban itt lehetett a Földön - az valahol Afrikában volt megtalálható.

A mitokondriumok száma egy sejten belül egytől a sok ezerig terjedhet. Változásuk nyomon követhető, de a mitokondriumok kialakulása több létfontosságú tevékenység miatt evolúciós rejtély. A probléma lényege: a mitokondrium rendkívül összetett rendszer és sok fontos feladata van. Mitokondrium nélkül az eukarióta is és a gazdaszervezet is elpusztul.

A mai napig hatalmas rejtély, hogy hogyan alakult ki, és pontosan milyen szerepe lehetett az emberiség evolúciójában, már ha valóban volt ilyen attól a ponttól kedve, hogy Ádámot és Évát létrehozták.

Egyes elméletek szerint ugyanis akkor sem evolúció ment végbe. hanem különféle emberi verziókat hozott létre Isten. Isten pedig valójában nem volt már, mint egy olyan földönkívüli erő, mely képes volt élőlényeket kreálni genetikai eljárással.

Nem tiszta, hogy Isten értelmezése miben merül ki, és meddig megy. Lehetséges, hogy Isten egyetlen földönkívüli személy volt, egy genetikus, de az sem kizárt, hogy Isten egyfajta szövetséget takar, vagy egy genetikai eljárást neveztek el így, aminek az emberiség a létét köszönheti.

Az emberi fejlődés evolúciója tehát hamis, és nem magyarázható meg természetes folyamatokkal az emberiség kivételes, robbanásszerű fejlődése. A kérdés csak az, hogy erre valóban az ősi genetikai mutációs eljárások szolgálhatnak-e magyarázattal, vagy valami más.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek vallás isten az emberiség eltitkolt történelme genezis genetika biblia ádám és éva


Megtekintések száma: 293441





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet