Agytevékenységet serkentő fejhallgatóké a jövő?

2017. január 8., vasárnap




Érdekes technológiai fejlesztések nyithatnak jövőt az agytevékenység növelésére. Fejhallgató, mellyel szuperképességekre tehetünk majd szert?

Új technológia serkenti az agyat

Egyre nagyobb az érdeklődés az iránt az új technológiai irányvonal iránt, mely az agyi gondolkodást serkenti, méghozzá fejhallgatón keresztül.

Ezt a módszert néhány atléta is elkezdte már használni az elmúlt években, elmondásuk és tapasztalatuk szerint igen nagy hatásfokkal.

Ez eleinte csak sejtés volt, azonban nemrég különböző kutatáson lévén kiderült, hogy van alapja a dolognak.

Vagyis mérhetően serkenti az agyat és a gondolkodást, ami végső soron teljesítményfokozó lehet esetünkben egy sportolónál. A Halo Sport Fejhallgatók állítólag növelik az atléták motoros tanulási képességeit.

Egyszerű működés

A Halo Neuroscience jelentette be annak idején, hogy három amerikai atlétával együtt a Riói Olimpiai játékokra való felkészülés során használják majd a technológiát.

A technológia az elmondásuk szerint és az atléták szerint is sikeres volt. A működési mechanizmus rendkívül egyszerű és érthető: Olyan energiaimpulzusokkal stimulálják az agyat edzés közben, amelyek tökéletesítik az atléta agyműködését.

Korábban már olimpiai sí edzések során, a síugrókon is letesztelték ezt a technológiát. A felhallgatók ma már bizonyítottan agyi plaszticitást hoznak létre. Ez egy olyan állapot, amikor az energiaimpulzusok az idegsejtek motoros ingerületvezetését növelik meg. Ez pedig megerősödött idegi kapcsolatokat eredményez.

Hatékony erő és képességnövelés

Ezek a speciális fejhallgatók a homloklebenyt erősítik, és képesé teszik arra, hogy erősebb idegi jeleket küldjön az izmoknak, ami növeli a sportolók hatékonyságát. Extra erőt is nyújthat így, ami szintén nagyon nagy átütő siker a gyógyszer és egyéb szerek nélküli hatékonyságnövelési kísérletekben.

A sí csapat által korábban készített esettanulmány rámutatott arra, hogy aki a fejhallgatókat rendszeresen használta, azoknál körülbelül 13%-os teljesítményjavulás következett be, és ez bizonyíthatóan a fejhallgatóknak volt köszönhető.

Akik ugyanis nem használták, az a kontrollcsoport ilyen eredményeket nem tapasztalt.

Persze még sok kutatásra van szükség, hogy teljes mértékben és hitelesen igazolják ezt a hatást, ugyanis az esettanulmányt csak 7 atlétával végezték el, ami mintavételezés szempontjából nagyon kevés.

Ahhoz azonban, hogy biztosak lehessenek abban, hogy ezek a fejhallgatók valóban jelentős fejlődést tudnak elérni, további, nagyszámú atlétával végzett kísérletekre lesz szükség.

Azonban ha a technológia valóban működik, akkor ezekkel a fejhallgatókkal komoly teljesítménynövekedést lehet elérni szinte bárkinél, ez pedig megnyitja széleskörű használatának lehetőségét, vagy azt a lehetőséget, hogy az orvostudományban is alkalmazható legyen.

technológia technika egészség orvostudomány


Megtekintések száma: 52894





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet