Akasztják a hóhért: adományokat gyűjt a Snopes tényfeltáró oldal, de nem mondja el a teljes igazságot!

2017. július 25., kedd




A Snopes már egy ideje meg akarja mentetni magát az olvasóival, miközben a háttérben a létrehozója örömlányokra költi a pénzt?

Annak idején a Snopes nagyon jó és szépreményű oldal volt. Napjainkban pedig kifejezetten népszerű.

Az oldal maga arra szakodosodott hogy amolyan tényfeltáró módjára ellenőrizhesse rajta az ember az egyes híreket, legendákat, városi legendákat, álhíreket.

Az utóbbi pár évben számos álhírről rántották már le a leplet.

Azonban azt kevesen tudják, hogy míg ők maguk az igazság bajnokaként tüntetik fel magukat, valójában ugyanolyan hazugságokból épült fel a szervezetük és mag az oldal, mint bármilyen más riválisuk.

Mostanában figyeltek fel többen arra, hogy a Snopes pénzt kér, egyfajta adományként, hogy fenn tudják tartani magukat.

Ezzel nincs is semmi baj, az azonban már annál érdekesebb, hogy egy olyan weboldal kér adományokat, aminek a tulajdonosa a pénzért rendszeresen örömlányokra költi.

Ebből a tavalyi évben nagy botrány is lett, és most ismét borulhat a bili.

Vagyis az egyetlen igazán hitelesnek tartott ellenőrző médium sem hiteles. Sőt, kiderült, hogy ugyanúgy álhíreket gyártanak rajta, és a színfalak mögött, mint azon oldalakon, melyeket sokszor kritizáltak a Snopes szerkesztői.

Ami a legmegdöbbentőbb, hogy a Snopes úgy kér adományt, mintha az az oldal fenntartásához kellene, pedig valójában egy szerzői jogi vita eldöntéséhez kell a pénz.

A sztori még ennél is szövevényesebb, de a leglényegesebb az egészben az, hogy a Snopes, mint hiteles forrás, talán sohasem létezett. A bort iszik, vizet prédikál tipikus esete.

Végső soron talán már egyetlen médiában sem lehet bízni...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség feltáró


Megtekintések száma: 17241





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet