Al Gore végső figyelmeztetése a vilgának: Ez nemzedékünk élet-halál harca!

2019. október 6., vasárnap




Ez lesz az emberiség Pearl Harborja: a Nobel-békedíjas amerikai ex-elnök megrázó igazságbeszéde a minket fenyegető vészről.

Thermopülai, Trafalgar, Pearl Harborh, 9/11...

Al Gore szerint az a közös bennük, hogy ezek mind olyan reménytelen és nagy csaták voltak, melyek során az emberek majdnem véglegesen elveszették a reményt a győzelemhez.

Éppen ilyennek érzi most a nemzedékünk nagy élet-halál harcát, melyet a globális felmelegedés és a klímaváltozás ellen vívunk.

Al Gore egy cikkében értekezett arról, hogy milyen borzalmas felelősség nyomja a mi generációnk vállát, és hogy milyen földi poklot hagyhatunk magunk után hátra gyermekeinknek, unokáinknak, ha nem nyerünk meg ezt a csatát.

„Egyre pusztítóbb, 5-ös erősségű hurrikánok alakulnak ki, szörnyű tüzek égnek, hatalmas mennyiségben olvad a jég az Antarktiszon és Grönlandon, az egyre gyorsuló tengerszint-emelkedés már most fenyegeti az alacsonyan fekvő városokat és a szigetországokat."

- jegyezte meg.

Azt is elmondta, hogy soha nem látott ütemben terjednek az egykor egzotikus országokra korlátozódó trópusi betegségek, és ez világszerte közegészségügyi problémát fog okozni.

Emellett pusztulóban vannak az óceánok és a teljes élővilág, ami a tápláléklánc megbomlását is előidézheti.

A Földnek bizonyos értelemben csak évei vannak hátra, a mi generációnknak pedig azonnal cselekednie kell.

Mozgósításra van szüksége az egész világnak, de ehhez el kell hinnünk, hogy a csatát megnyerhetjük” – írja Gore.

ha nem így teszünk, akkor egy kiüresített poklot hagyunk a gyermekeinkre, unokáinkra. Talán nem véletlen az sem, hogy a modern nyugati világ már nem akar annyi gyermeket a világra hozni.

A vészjósló jövő árnyai ugyanis a tudatalattijukra is rátelepedtek, egyszerűen senki sem akar az eljövendő borzalmas világra gyermeket hagyni.

„Ahhoz, hogy szembeszálljuk a klímaválsággal, szembe kell szállnunk a demokrácia válságával is”

– hangsúlyozza Al Gore, méltatva azokat a fiatalokat Greta Thunbergtől a Zero Hour mozgalomig, amelyek ihletet adnak a világnak a klímaváltozás elleni küzdelemben.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Titokterminál.com

tudomány világvége


Megtekintések száma: 16681





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet