Aleppó háború sújtotta szellem negyedei egy szomorú, egyben hátborzongató videón

2016. december 20., kedd




Szíria második legnépesebb városának ma jó része elhagyatott, háború sújtotta szellemváros.

Szíria egyik nagy tragédiája Aleppó elvesztése volt. Bár a város még ma is áll, és működik, a szellemet, az emberek szellemét kiölték belőle.

Annak idején egy polgárháború robbantotta ki a kataklizmát, mely a várost a hyanatlás legszélére sodorta.

Ma, 4 évnyi háború után Aleppóból alig maradt valami értékelhető. Óriási, több négyzetkilométeres kiterjedésű szellem negyedek, leomlott házfalak alkotta betondzsungel, és siralom jellemzik

Pedig hajdanán a világ legrégebb óta lakott települései közé tartozott, már az ókorban rendkívül jelentős városnak számított.

Mára viszont csaknem teljesen felemésztette a háború. 2012. márciusától Aleppóban szíriai polgárháború részeként öngyilkos merényletek, majd júliustól heves harcok kezdődtek. A város a rezsim elleni lázadók központja lett.

A négy éven át tartó háborúskodás alatt rengeteg ártatlan civil vesztette életét a városban, így a városban lakók számára a város egy igazi siralomvölgyhöz kezdett hasonlítani.

2016. július 27-én a kormány hű erők körbezárták a város környékét. 2016. október 20-23. között volt az utolsó fegyverszünet, melyben 8 utat nyitottak a városban rekedtek távozására.

Végül 2016. december 10-én ért véget a nagy aleppói csata, és a kormányerők orosz támogatással elfoglalták a lázadók területeit. A művelet során azonban most is rengeteg civil esett áldozatul az erőszaknak, és sok anya, apa, és gyermek halt meg.

Azonban senki sem nyugodhat meg. Hamarosan minden folytatódni fog, és az éhínség és a halál időszaka tovább fog nyúlni, hogy az egykoron méltán nagy várost a földdé tegye egyenlővé.

Ezen az összefoglaló videón te is képet kaphatsz arról, mennyire borzasztó állapotok uralkodnak ott, és hogy milyen riasztó is Aleppó kiürített, elhagyott városrészei felett átsuhanni madártávlatból.

érdekes video érdekesség


Megtekintések száma: 18704





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet