Alexander Rahr professzor: Az USA-t nem Trump irányítja, ő csak egy báb!

2018. december 6., csütörtök




Emlékeztek még Donald Trump háttérhatalomról szóló nagyszabású leleplező beszédére? Majd az elnöki beiktatáson elhangzó első mondataira?

"Visszavesszük a hatalmat attól a szűk körtől, mely Washingtont bitorolta évekig és itt az idő, hogy visszaadjuk azt a népnek.

Soha többé nem fognak benneteket figyelmen kívül hagyni! A Nemzet az első...."

Alexander Rahr professzor, Kelet-Európa szakértő korábban a Szabad Európa/Szabadság Rádió, majd a kaliforniai Rand Corporation nevű nagyhírű agytröszt elemzője volt.

Most azt mondja, hogy

"Az USA-ban „lopakodó puccs ment végbe”, és „Donald Trump elnök ténylegesen már nincs hatalmon.

A világ legnagyobb szuperhatalmának bel- és külpolitikai döntéseit mások hozzák”.

Ezután:

„Nem kell összeesküvés-elméletekben hinni ahhoz, hogy lássuk, Trumpot, aki noha még de jure elnök, a valóságban a kongresszus már rég megfosztotta hatalmától. 

A választási kampány idején tett egyetlen ígéretét sem tudta megvalósítani.

Trump saját országában kilövendő vad lett. Az amerikai médiában minden politikai lépését kigúnyolják; az amerikai bíróságok kritikusan megkérdőjelezik és megállítják; az amerikai titkosszolgálatok úgy üldözik, mintha valóban ellenséges ügynök lenne. Hosszú ideig pszichésen ezt az állapotot nem fogja tudni elviselni”.

Trump ide-oda csapódik, vak akcionizmusba menekül és esetlen szabaduló ütéseket végez, hogy ellenfelei fogásától megszabaduljon. Hol a Szíria elleni háborúra tüzel, hol Észak-Korea ellen, majd hirtelen Afganisztán a célpontja. Fenyegeti Kubát, Iránt, de a washingtoni eliteknek, akik meg akarják fosztani hatalmától, egy más, messzemenőbb stratégiai ügyrendjük van.

Nekik az első Oroszország, az egyetlen hatalom, amely katonailag Amerikával a világuralomért versenyezni tud, azaz az 1. számú ellenség.

Trumpnak temetnie kellett komoly kísérletét, hogy ismét közeledjen Oroszországhoz.

Védelmi minisztere Ukrajnát pedig fegyverekkel látja el, és a kelet-ukrajnai konfliktust fel akarja szítani.

Az amerikai establishment a dühtől megvakult Oroszországgal szembeni gyűlöletében.

Kérdés, hogy mit csinálnak az európaiak? Hallgatnak. Mintha őket mindez nem érintené.

Moszkva nem hallgat. Egyre inkább közeledik Pekinghez.

De vajon kinek van a tulajdonképpeni hatalma a világ legerősebb országában?

Ki a világ leghatalmasabb embere?

Vajon az agytumoros John McCain szenátor, aki a kongresszusi többséget irányítja, vagy Hillary Clinton a kulisszák mögött, vagy valaki az amerikai titkosszolgálatokban? Vagy valamilyen elbújt kollektív vezetés?

Netán az amerikai liberális establishment egyszerűen annyira konszolidálódott belülről, hogy a Trump elleni puccsot ilyen könnyen végrehajthatták?

A liberális erők ujjonghatnak. Legyőzték az ellenálló elnököt.

És mi lesz most? 

A nyugati cégek megbüntetése, ha Oroszországgal működnek együtt? NATO csapatösszevonások Oroszország határainál? Globális rendszerváltoztatási politika?

„És mit teszünk mi egy olyan Amerikával, amely állandóan kiszámíthatatlan?”- kérdi esszéje zárómondataként Rahr professzor.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 7259





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet