"Allah Akbar!" - újabb összehangolt terrortámadások, Brüsszelben és Londonban!

2017. augusztus 26., szombat




Európa, mikor ébredsz már fel? Hamarosan eljöhet az Európai szeptember 11, azaz egy olyan gigantikus merénylet, melyben akár több ezer ember vesztheti az életét?

Újabb terrortámadások történtek, ez esteben azonban sokak szerint egy összehangoltabb akcióról van szó, Európa több pontján. Hamarosan eljöhet az Európai szeptember 11, azaz egy olyan gigantikus merénylet, melyben akár több ezer ember vesztheti az életét?

Sokak szerint ugyanis az Iszlám Állam széthullóban van ugyan, de a sejtjei beszivárogtak Európán belülre, és burjánzani kezdtek.

Mindemellett - és éppen ezért - egy az annak idején novemberben elkövetett párizsi merényletnél is nagyobb terrortámadásra készülnek.

Most újabb támadások történtek Londonban és Brüsszelben! Késsel támadt egy férfi helyi idő szerint este negyed kilenc felé két katonára Brüsszel központjában, a belvárosi Emile Jacqmain körúton. A támadóra tüzet nyitottak, el is találták - írja a BBC.

A helyszínt lezárták. A támadó egy 30 éves férfi volt, aki nem volt ismert terrorista tevékenységek miatt a rendőrségnél. Biztos, hogy terrorista volt, mert Allah Akbart kiáltott a támadáskor.

Londonban szintén késsel támadt egy férfi a rendőrökre a Buckingham-palotánál, helyi idő szerint este fél kilenckor. Az MTI szerint a férfit járőröző rendőrök állították meg, és ezután találtak nála kést.

Lefogása közben sebesített meg két rendőrt. A rendőrség szerint a királynő a támadáskor nem volt a palotában.

Kell-e félni a jelen körülményke között egy gigantikus merénylettől? A válasz sajnos az, hogy igen. Bár a terroristák egyik taktikája az volt hogy kis merényleteket követnek el sűrűn, rettegésben tartva Európát, de a belső információk szerint ez nem lesz elég nekik.

Vért akarnak, és tudják, hogy el kell követniük egy több ezer ember halálát okozó merényletet is, ha azt akarják, hogy igazán rettegni kezdjenek az emberek.

Ezt még nem tudni, hogyan képzelik el, de sok biztonsági szakember szerint biztosan megtörténik majd, és ez az időzített bomba folyamatosan ketyeg és aligha lehet hatástalanítani.

Sokan attól félnek, hogy egy atomkomplexum közelében robbanthatnak, vagy gyilkos gázt szórnának szét a levegőben, esetleg valami robbanásveszélyes helyen robbantanának.

Nekünk csak annyi a kérdésünk, hogy Európa mikor ébred már fel, és toloncolja ki végre azokat, akiknek ezt a terrort köszönhetjük? És a felelősök, mint Angela Merkel, vagy Jean Claude Juncker mikor lesznek végre elszámoltatva.

OSZD MEG másokkal is!

európa politika terror terrortámadás bevándorlás


Megtekintések száma: 31001





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet