Állva mumifikálódnak az állatok a globális hőhullámok miatt Ausztráliában! Ez az egész világra rászabadulhat!

2019. augusztus 29., csütörtök




Az elmúlt száz évben nem regisztráltak ilyen szárazságot, és az előrejelzések alapján elmondható, hogy hatalmas területeken megpecsételődött az állatok sorsa, és ez még csak a kezdet...

Kritikus állapotban van a bolygó, és olyan durva időjárási anomáliák pusztítottak az elmúlt időszakban, hogy az teljesen feje tetejére állította az ökoszisztémát is.

Míg egyes helyeken sosem látott mértékű viharok pusztítottak, addig máshol hosszan tartó aszályok szipolyozták ki a természeti körforgásból a vizet.

Világszerte rengeteg állat hullott el a kiszáradó környezet miatt, a helyzet azonban Ausztráliában volt idén a legkritikusabb.

A világot egy kenguru esete sokkolta nemrég a legjobban.

Kiapadt itatóban állt egy ausztrál állattartó gazda Bedervale nevű farmjának kiszáradt legelőjén az új-dél-walesi Braidwood közelében 2018. augusztus 9-én.

A helyi kormányzat augusztus 8-án szárazság sújtotta térségnek nyilvánította Ausztrália legnépesebb szövetségi állama, Új-Dél-Wales egész területét.

Bár Ausztráliában jelenleg tél van, a kontinens komoly szárazsággal küzd, mert 1902 óta nem esett olyan kevés eső az őszi hónapokban, mint idén.

Egy birka naponta 5-10 liter vizet iszik, a szarvasmarha azonban ennek a tízszeresét is megihatja.

Az elmúlt száz évben nem regisztráltak ilyen szárazságot, és az előrejelzések alapján elmondható, hogy hatalmas területeken megpecsételődött az állatok sorsa. A haszonállatok megmentése is egyre nehezebben biztosítható.

gy olyan kengurut látunk, amely a farkán támaszkodva, egyfajta energiatakarékos testhelyzetben adta fel a lédús növényzet, a víz felkutatását, és ebben a pozícióban pusztult el és száradt ki.

Bár fajtársai sorra hullnak el, a felvétel bejárja a világsajtót, mert a hasonló helyzetben elpusztult egyedek csontjai, általában a ragadozók és dögevők miatt széthullnak.

Mivel a dögevők és a kutyafélék is a szárazság áldozatává válnak, de legalábbis inaktívak, a mumifikálódott állati maradványok egyre gyakoribbak.

Az egész világot érinti, és egyes klimatológusok, természetvédelmi szervezetek egyöntetű véleménye, hogy a Földbolygó globális vízhiánnyal fog szembenézni az elkövetkező években.

Ez pedig azért borzalmas, mert az emberiséget magát is érinteni fogja.

A vízhiánnyal ugyanis nekünk is szembe kell néznünk, ráadásul a kataklizma olyan súlyos lesz, hogy a Földön élő fajok kétharmadát kipusztíthatja 30-40 éven belül, de egyesek rendelkeznek olyan szimulációkkal, melyek alapján egy még korábi időpont jósolható meg...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány durva felmelgedés


Megtekintések száma: 75426





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet