Ámulatba ejtő videó mutatja be az emberiség elmúlt három évszázadát

2016. december 9., péntek




Olyan videót dobtak fel az internetre, mely után szó szerint tátva marad a szád, látva, hogy mi ment végbe az elmúlt három évszázadban az emberiségnek köszönhetően.

Hasonló videót már 2013-ban is közzétettek, akkor a Times magazin mutatta be egy remekre szabott videón keresztül, akkor Los Angeles, és környékének fejlődését mutatta be, valamint a Dubai infrastruktúra robbanásszerű alakulását.

Az a videó annak idején szintén nagyon látványos és megdöbbentő volt, de a most közzétett videó még azt is felülmúlja.

A most közzétett videóban sokkal pozitívabb, jobban érzékelhető változásokat mutattak be.

Többek között például a Panama-csatorna bővülését, ami napjaink talán legnagyobb mérnöki bravúrja. Több terület esetében, azonban nehéz egyértelműen eldönteni, hogy jó, vagy rossz irányba haladnak-e a dolgok.

Mint ahogy átlagosan a Föld tekintetében is nehéz eldönteni, hogy a fejlődés a javunkra, és a bolygó javára is vált, vagy inkább csak ami javunkra.

Voltak ugyanis olyan fejlődési melléktermékek, melyek kifejezetten jól jöttek, mint a brazíliai Jirau gát, ami egy modern villamoshálózatot biztosít a helyieknek, akik édes gyümölcseit élvezhetik a nagyszabású projektnek.

Ellenben az ott lévő esőerdő nagyon tönkrement emiatt az utóbbi időben, és számtalan korábban ott élő élőlény vált hontalanná.

hihetetlen video


Megtekintések száma: 14083





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet