Átadták a világ legmagasabb függőhídját, és tényleg eszméletlenül magas

2017. január 1., vasárnap
Elkészült a világ legmagasabb függőhídja. Kíváncsi vagy, mekkora?

A nemrég elkészült, majd forgalomnak átadott építészeti csodát a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban építették meg, és igen impozáns méretekkel rendelkezik.

A híd maga 1341 méter hosszú, és 565 méter magas. Iszonyatosan durva belegondolni, hogy fél kilométeresnél is magasabb az egész függőhíd.

Ezzel a mérettel és magassággal jelenleg a világ legnagyobb függőhídjává lépett elő.

Ezt a címet a Hupej tartományban lévő Szeut folyó felett épített hídtól hódította el.

A híd a nevét az alatta elterülő völgy nevéről kapta: Pekpacsiang-híd.

A híd építésének a munkálatai már 2013-ban elkezdődtek, ekkor a híd felépítésére több tízmilliárd forintnyi összeget szántak rá.

Végül, mire befejezték a munkálatokat, közel 43 milliárd forintban megfelelő összegbe kóstált a híd maga.

Ha a híd magasságát szeretnénk összehasonlítani, akkor azt mondhatnánk, hogy egy 200 emeletes felhőkarcolónak felel meg a magasságát tekintve.

A projektet vezető Csou Ping szerint számos kínai intézmény együttműködésével sikerült kifejleszteni egy olyan technológiát, amely jelentősen lerövidítette az építkezés idejét.

A szakértők szerint a szél jelentette az egyik legnagyobb kihívást a munkálatok során, amelyek elvégzése nagyfokú precizitást igényelt. A szokásostól eltérően a híd egyes darabjai nem előre összerakva érkeztek meg, hanem a helyszínen illesztették össze őket.

Az építészet manapság nagyon rá van egyébként kattanva a hidakra. Nemrégiben számoltunk be arról, hogy egy illuzionista trükköket is bevető hidat terveznek szintén Kínában, mely tényleg azt érzetet fogja nyújtani, mintha csak egy üveglapon sétálna az ember.

Az első híd egy elliptikus korong, amely tükrözi a környezetet. A középpontjától eltérő helyen lévő lyuk szabad lelátást nyújt a sziklák között lévő szakadékra.

Helyet fog majd kapni egy speciális háló is, amibe belefeküdhetnek a látogatók, olyan hatást keltve, mintha a semmiben, a lebegőben függesztés nélkül lebegnének.

Lesz még majd egy kétszintű híd is, mely a komplexum szerves részét fogja képezni. A felső szint összeköti a két oldalt, míg az alsón át lehet élni a lebegést, melyhez nem lesz fogható érzés a készítők szerint.

Ha pedig valaki már most borzongani akar, akkor érdemes ellátogatnia a világ legmagasabb üveghídjára is, melyet már átadtak használatra.

rekord világrekord


Megtekintések száma: 46637

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet