​Atomháború és a történelem vége jön Ferenc pápa szerint: bejelentették a vilávégét?

2022. február 2., szerda




Az egész emberiséghez szóló figyelmeztetést tett közzé. Nagyon nagy a baj a világban…!

Baj van: gyarmatosítás folyik, ezt maga Ferenc pápa mondta kim, felszólalva az eltörlés kultúra ellen.

Egyúttal egy olyna globális kataklizmát vizionált, amit talán meg sem fogunk tudni akadályozni, és az emberiség végét is jelentheti.

A sokszínűség védelmének nevében végül majd eltörlünk mindenfajta önazonosságot. (…) Egy olyan gondolkodásmód létrejöttének lehetünk tanúi, amely tagadja a történelmet, vagy ami még rosszabb:

jelenkori fogalmaink alapján újraírja azt, jóllehet minden történelmi helyzetet az adott korszak hermeneutikája, megismerési rendszere alapján kell értelmezni

– fogalmazott a katolikus egyházfő.

Úgy vélem, ez az ideológiai gyarmatosítás egy formája, amely nem hagy teret a véleménynyilvánítás szabadságának, és manapság egyre inkább az eltörlés kultúrájában ölt testet, egyre több területen és közintézményben ütve fel a fejét

– hangsúlyozta a pápa, megismételve, hogy:

Számos témakörben már „olyan gondolkodásmód uralkodik el, amely tagadja az emberiség azon természetes alapjait és kulturális gyökereit, amelyek nagyon sok nép önazonosságát alkotják”.

Ferenc pápa egyúttal egy lehetséges, nem túl távoli jövőben bekövetkező atomháborútól is tart.

“Az emberiség által létrehozott fegyverek közül az atomfegyverek különösen aggasztóak”

– hangsúlyozta.

Aláhúzta, a Szentszék „továbbra is határozottan kitart azon álláspontja mellett, hogy a nukleáris fegyverek helytelen és nem megfelelő eszközök a 21. századi biztonsági fenyegetésekre adandó válaszokhoz, és birtoklásuk rendkívül erkölcstelen”.


Megtekintések száma: 10202





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet