Áttörés: a fahéj eddig nem ismert, hihetetlen hatását fedezték fel!

2022. december 22., csütörtök




A chicagói Rush University Medical Center kutatói megdöbbentő felfedezést tettek. A fahéj lehet a jövő orvosi csodaszere?

Egy hónapos rendszeres fahéjfogyasztás után a kísérleti labirintussal nehezebben boldoguló kisemlősök már könnyebben megtalálták a kivezető utat.

A kutatást vezető Kalipada Pahan szerint az egerek szervezete nátrium-benzoátot termel a fahéj feldolgozásakor, és ez hat az agyuk memóriaközpontjára.

A tanulási központnak a hippokampuszt tartják, az ebben található különböző fehérjék aránya és mennyisége szabja meg, hogy kinek mennyire „ragad meg a fejében” egy új információ – írja a Híradó.hu.

A memóriát serkentő egyik fontos fehérje, a CREB szintjét egyértelműen emelte a fahéjfogyasztás – emelte ki Pahan.

Azok az állatok viszont, amik már eleve gyorsan tanultak, nem fejlődtek a szokatlan táplálékkiegészítőtől.

„Az emberek eltérő tanulásai képességei sok gondot okoznak az oktatásban világszerte. Óriási eredmény lenne, ha tudnánk csökkenteni ezeken a különbségeken” – fogalmazott Kalipada Pahan.

A kutatók a fahéjfajtákat is megvizsgálták.

Amerikában malabári fahéj csak elvétve kapható, a két másik fajta, a ceyloni és a kínai közül az előbbi a tisztább – állapították meg.

A jövőben számos helyen fel lehetne használni a fahéj által nyújtott kognitív képesség javító hatást. Egyrészt akár az Alzheimeres betegeken is segíteni lehetne, különböző kezelésekkel, hatékony gyógymódot lehetne kifejleszteni

Másfelől általános gyógyszerként, lassan adagolva akár az átlagember képességeit is nagyban befolyásolhatja.

Az orvostudomány most éppen ezért nagyon bizakodó a fahéjjal kapcsolatban. 

Egyesek szerint ki lehetne nyerni egy nagyon erős koncentrátumot, mely pirulaként néhány óra erejéig képes lenne az agyunk képességeit megduplázni.

A kísérletek még noha gyerekcipőben járnak, az elkövetkező években biztosan hallani fogunk még a fahéj képességjavító hatásáról.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány orvostudomány fahéj


Megtekintések száma: 43163





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet