Áttörés: egy esőerdei bogyó képes elpusztítani minden rákos sejtet 24 órán belül!

2017. július 5., szerda




A rákölő hatását most tudományosan igazolták.

Váratlan felfedezést tettek nemrégiben a kutatók, mely egy olyan új rák elleni szer kifejlesztéséhez vezethet, ami örökre megszünteti a rák korszakát a Földön.

Queensland esőerdeiben létezik egy őshonos növény, melynek bogyójáról a helyiek és az ősi népek már régóta úgy tartották, hogy rengeteg betegségre nyújthat gyógyírt.

Ezt különféle írásokban, több ezer éves receptekben is feljegyezték, a tudomány figyelmét pedig felkeltette ez, és kísérleteket kezdtek elvégezni vele.

Ekkor fedezték fel a bogyók döbbenetes hatását: 24 óra alatt képes végezni a rákos sejtekkel.

A Blushwood-fabogyójának titkáról azonban nem most hallott először a tudomány, és a gyógyszeripar eddig mindent megtett, hogy eltusolja. Azonban ez a dolgo már nem tartható fenn sokági, ugyanis több független kutatás is dolgozik azon a szeren, ami ebből a bogyóból készül-.

A szilvanagyságú vörös bogyók egyébként Ausztrália trópusi vidékein, egészen pontosan a queenslandi esőerdőkben teremnek. A bogyók magjából vonták ki a Brisbane-ben működő Berghofer Kutatóintézet tudósai az EBC-46 elnevezésű hatóanyagot.

És az óriási áttörés az, hogy 24 órán belül kivégezte az összes rákos sejtet az állítkasérletek során az állatok szervezetében!

Peter Parsons kutatócsoportja olyan kísérleteket is végzett, melynek keretében melanomás szöveteket "bombáztak" a bogyó hatóanyagával, és azt találták, hogy a melanomával szemben is hihetetlenül sikeres a szer.

Parsonsék közvetlenül bőrtumorokba fecskendezték az anyagukat, és ott ezzel egy gyulladást keltettek, ami elvágta a ráksejtek vérellátását. Így a melanoma elhalt. A kezelt bőrfelületen új, egészséges bőr képződött. A hatás nagyon gyors volt, ami a kutatókat is meglepte.

Időközben a kísérleteket elkezdték daganatos házi- és haszonállatokon is. Ezeknek 70 százalékában tartósan megszüntették a daganatot.

Ennek ellenére hangsúlyozzák a kutatók, hogy nem csodaszerről van szó, és az embereken elvégzett kísérletek fognak dönteni a gyógyszer sorsáról.

Egy-egy gyógyszert és más rákkezelést évekig kísérleteznek, állati, majd emberi klinikai teszteket végezenk, mire nagy bizonyossággal "forgalomba" kerülhet, így még hosszú az út ahhoz, hogy tényleges és hatásos kezelés váljon belőle, ugyanakkor eddig nagyon ígéretesek azt eredmények.

A Blushwood-bogyó hatóanyagának széleskörű elterjesztése előtt még egy nagy akadály tornyosul: az ausztrál esőerdőkben nagyon kevés ilyen növény található.

Mindemellett a gyógyszeripar valószínűleg mindent meg fog tenni azért, hogy hátráltassa a további kutatásokat, és az embereken végzett klinikai vizsgálatokat.

OSZD MEG másokkal is!

egészség rák rákkutatás rákgyógyszer egészség megelőzés gyógyszeripar gyógyszermaffia


Megtekintések száma: 67062





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet