Ausztrália rejtélyes fényei - évszázadok óta kutatják az eredetüket, de több a kérdés mint a válasz! Mi okozhatja a jelenséget?

2017. augusztus 24., csütörtök




Queensland nyugati részén már évszázadok óta különös, elérhetetlen fényeket lehet látni a vidéken, melyekről senki sem tudja, honnan eredhetnek, és mi okozza őket.

Ausztrália bár rendkívül messze van tőlünk, és az ott történt események van úgy, hogy csak kis hangot hallatva jutnak el ide, vagy nem is tudunk róluk, mégis számtalan olyan rejtélyt tartogat, aminek világhíre ment, és a világ minden országában tudnak róla.

Ilyenek a Nyugat-Queensland vidékén időnként éjjelente, vagy alkonyatkor felbukkanó titokzatos fények.

Különös, időnként táncoló fénygömböket lehet látni a környéken. Ezek a szokatlan jelenségek főleg éjszakánként fordulnak elől, de van, hogy már alkonyatkor is érzékelni lehet egy-egy ilyen titokzatos gömböt.

Hogy mikor kezdődött a gömbök és a fények észlelése, azt senki sem tudja pontosan, de már az elmúlt évszázad végéről is léteznek különféle beszámolók, melyek állítják: olyan szokatlan, ide-oda táncoló, néha pedig egy helyben álló fényeket tapasztaltak a vidéken átutazók, melyeket képtelenség volt elérni.

Ezt pedig a szó szoros értelmében kell érteni. Többen megpróbálkoztak ugyanis azzal, hogy elindultak a fények felé, azonban azokat sohasem érték el.

Voltak, akik eltűntek, míg ások egyszerűen csak addig bolyongtak, míg teljesen el nem fáradtak, de a fények nem kerültek közelebb hozzájuk.

Nemrég egy férfi, Genevieve Hammond is beszámolt hasonló tapasztalatokról, amikor kint kempingezett Queensland egyik eldugott részén.

Hammond elmondta, hogy egy kékes-zöldesen világító fény ugrált az égen, közel a horizonthoz, majd alászállt, és úgy tűnt, mintha csak alig méterekre lenne a földtől. Egy kilométerre saccolta azt a távolságot, amennyire lehetett a jelenségtől.

A különös fényt 15 percen át tudta megfigyelni mire az váratlanul eltűnt.

A fényekről azt tartják, hogy valójában elhunyt emberek szellemei, akik addig követik az utazókat, míg azokat az őrületbe nem kergetik. Akadnak olyan beszámolók, miszerint volt olyan utazó, akit addig „üldöztek”, míg sírni nem kezdett, és el nem hagyta a vidéket. Ő aztán soha nem tért vissza újra ide.

Persze a szkeptikusok szerint nincs itt semmi látnivaló, hogy egy klasszikust idézzünk. Szerintük ezek a fények autók fényei, vagy más, a légkörben látható szokatlan, de megmagyarázható jelenségek keltette illúzió eredményei.

Sőt, vannak olyanok is, akik szerint valójában nincsenek is fények, és sohasem voltak, és az egészet annak idején csak azért találta ki valaki, hogy megviccelje a vidéken élőket. Később pedig turista csalogatóként használták a legendát.

Hogyan valójában mi okozza a fényeket, azt még ma sem tudni, több mint másfél évszázaddal az első észleléseket követően, de sokan meg vannak arról győződve, hogy a jelenség valós, mert a saját szemükkel látták.

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan bizarr fények


Megtekintések száma: 49738





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet