Az ADHD egy blöff, aminek csak az a célja, hogy indokként szolgáljon a gyermekek gyógyszerfüggővé tételéhez?

2019. január 15., kedd




A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar csak egy, a gyógyszerlobbi gépezete által előre "legyártott" betegségek közül?

Az már régóta sejthető, hogy a gyógyszerlobbi számos trükköt képes volt bevetni az elmúlt években annak érdekében, hogy a profitot megfelelően maximalizálja.

Ugyanis a betegségiparnak évről-évre nyereségesnek kell lennie.

Sokszor nem elégednek meg a jó számokkal: minden évben komoly növekedésre hajtanak. Ehhez pedig az kell, hogy minél több beteg embernek adhassák el a tablettáikat.

Igen ám de mi a helyzet akkor, ha már nincsenek újabb beteg emberek? Hát akkor csinálnak még beteg embereket! Méghozzá úgy, hogy elhitetik az egészégesekkel, hogy valójában valamilyen - általában áltatluk kitalált - betegeséggel küzdenek, amire van orvosság.

Ezeket a betegségeket hívjuk mi láthatatlan betegségeknek. Olyan kórképeknek, amikre valójában soha nem voltak konkrét tudományos bizonyítékok, csak ráutaló tünetek, és ködös biológiai szimptómák.

Nemzetközi civil- és orvos-szakmai szervezetek közös elhatározásából minden év októberében tartják az ADHD – a figyelemhiányos/hiperaktivitás zavar – hónapját.

Ez az egyik olyan nagyon sokat vitatott betegség, ami állítólag nem is létezik. Legalábbis egyáltalán nincs semmilyen komolyabb tudományos megfigyeléssel alátámasztva.

"Pusztán arról van szó, hogy tablettákkal kínálnak megoldást olyan anyukáknak, akiknek nincs türelme a gyerekhez, mert a gyerek egy kicsit több figyelemre vágyik, vagy épp hiperaktív. De valójában hiperaktivitás sem létezik, önmagában ez legalábbis nem betegség" - állítja egy szakember.

Az ADHD tünetei általában óvodáskor végén vagy kisiskoláskorban jelentkeznek, amikor már a teljesítményt, a koncentrációt feladatokkal mérik, és kiderül, a gyermek nem tud folyamatosan figyelni egy dologra.

A hivatalos tájékoztatás szerint betegség neurobiológiai zavar, amelynek hátterében az agyban található figyelemközpont működési zavara áll, ami lehet örökletes, de kialakulhat magzatkorban oxigénhiányos állapot következtében is, így nem nevelési probléma.

Azonban rengeteg orvos hívta fel rá a figyelmet, hogy ilyen valójában nem létezik, és nem sikerült még soha kimutatni. A dokik olyan betegségre adnak gyógyszereket, amik nem léteznek.

Ellenben komoly elváltozásokat, és függést alakíthatnak kis a gyerekekben, ráadásul viselkedés változást eredményeznek.

Innentől kezdve pedig a gyermek valóban figyelem és viselkedészavaros lesz.

„Az ADHD egy blöff, aminek csak az a célja, hogy indokokként szolgáljon a gyermekek gyógyszerfüggővé tételéhez.” – mondta Dr. Edward C. Hamlyn, az Angol Háziorvosok Királyi Kollégiumának alapító tagja a kialakult állapotról, már 1998-ban.

Az ADHD miatt begyógyszerezett gyerekek mennyisége olyan magasra emelkedett mára, hogy a gyógyszergyártóknak problémát jelent a tabletták aktív–komponens vegyületének, az Adderallnak megfelelő mennyiségű előállítása.

A betegség felfedezője, Leon Eisenberg a halálos ágyán beismerte, hogy az ADHD pusztán egy ellenőrizetlen teória, ez nem tartotta vissza sem őt, sem a kollégáit attól, hogy szülők millióitól söpörjenek be pénzt.

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés egészség feltáró egészség megelőzés gyógyszerlobbi gyógyszeripar


Megtekintések száma: 125972





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet