Az AIEA jelentése szerint a Föld óceánjainak egyharmadát kiirtotta a fukusimai atomkatasztrófából származó sugárzás!

2017. július 9., vasárnap




Visszafordíthatatlan károsodás szenvedett a vízi élővilág, mely tömeges kihalást indíthat el az óceánok melyéről. Erről NEM BESZÉL a média!

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség - azaz International Atomic Energy Agency - röviden AIEA sokkoló adatokat közölt a vízi élővilág jelenlegi állapotáról.

Kiderült ugyanis, hogy a még 2011-ben bekövetkező fukusimai atomkatasztrófa során a levegőbe és a vizekbe jutó sugárzás mértéke olyan nagy volt, hogy a gyilkos izotópok a világ óceánjainak egyharmadát kiirtották.

Mint ismeretes, az atomerőmű Fukusimában még 2011-ben sérült meg egy hatalmas földrengés, majd cunamiáradat következtében. Ekkor szivárogni kezdett a radioaktív reaktormag a környezetbe, melyet csak sokára sikerült elhárítani, a jelek szerint pedig valójában teljesen soha nem sikerült kivédeni az állandó szivárgást.

Hat évvel a katasztrófa után is valósággal sokkolja az embereket, főleg a környezetre gyakorolt hatása miatt.

Gyakorlatilag ki lehet mondani, hogy óriási a baj, hiszen a katasztrófa közvetlenül kiirtotta a vízi élővilág EGYHARMADÁT...

Természetesen erről mélyen hallgat a fősodratú média, és a National Geographic is. Senki nem meri politikai korrektségből és egyéb más okokból hangoztatni, hogy mekkora a baj, és hogy ez egy tömeges kihalási hullámot indíthatott meg a tengerek, óceánok mélyén, ami később - hamarosan - kihathat majd a szárazföld élővilágára.

A Földön minden mindennel összefügg, így nem lehet következmények nélkül kiirtani a tengerek egy részét. Rengeteg növény és állat szolgál a másiknak táplálékul.

Ha felborul az egyensúly, akkor mindennek vége.

A fukusimai rektorból a káros anyag, és a sugárzó izotópok 80%-a jutott a vizekbe, ez sokkal súlyosabb katasztrófa, mint Csernobil volt.

Ez lehet ugyanis minden idők legkörnyezetkárosítóbb atombalesete. Egyes elemzések szerint, ha az egész reaktor felrobbant volna annak idején, ma már nem élne ember a Földön, mert minden kipusztult volna a sugárzás okozta pusztításban.

A Csendes-óceán valósággal kiüresedett, egyes régiókban abszolút semmilyen állat nem él már. Alaszka egyes partszakaszain a kifogott halakban hatalmas sugárzás dózist mérnek, ráadásul a tengeri élővilág 80%-a rákosodni kezdett.

Az állatok különféle daganatokkal és kórságokkal küzdenek. Gyakorlatilag sugárbetegek.

És mindezt az embernek köszönhetik, mely módszeresen fogja maga alól kiradírozni a bolygót, mellyel önmaga sorsát is véglegesen meg fogja pecsételni...

Míg lassan elkezd pusztulni alattunk a világ, addig mi steril házainkban, felhőkarcolóinkban, villáinkban habzsoljuk az életet, és nagyhatalmú elit hallani sem akar a problémáról.

Az ember tényleg már csak ilyen marad? Ahelyett, hogy megoldanánk a problémát, amíg túl késő nem lesz, egyszerűen hagyjuk, hogy mindent szétrohadjon alattunk?

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány környezetszennyezés tömeges kihalás kataklizma


Megtekintések száma: 115562





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet