Az állatok és a parajelenségek

2015. december 23., szerda




Az állatok észlelik a paranormális jelenségeket?

Sokan úgy vélik, házi kedvenceink képesek látni a kísérteteket. Ez megnyugtató lehet, ha barátainkat, szeretteinket hisszük a közelünkben lenni. De mi van a másik véglettel? Nem egy vérfagyasztó beszámoló kering a médiában, amik olvasása után lehet, hogy égve hagyjuk éjjel a villanyt.

Mi a magyarázat?

Az általános vélekedés szerint az állatok rendelkeznek egy bizonyos hatodik érzékkel, ezért olyan világok észlelésére is képesek, amire az emberek nem. A tudósok persze ennél tovább mentek, és a mai napig vizsgálják a lehetséges okokat. Az egyik leghíresebb könyv, ami a témában íródott, a „Tails of the Afterlife” – Peggy Schmidt tollából.

allatok-es-szellemek

A műben számtalan beszámoló található megtörtént esetekről, majd ezeket összefoglalva fejtegeti a lehetséges okokat. Az egyik magyarázat az állatok képességére az, hogy tudnak olyan apró rezdüléseket is észlelni, amire az ember képtelen. A kutyák szaglása például ezerszer érzékenyebb az emberénél, a hallása pedig szintén sokkal fejlettebb, mint nekünk

Képesek olyan frekvenciákat érzékelni, ami az emberi fül számára nem is léteznek.

Egy apró bogár a falon, vagy egy kósza zaj képes felkelteni az állatok figyelmét, ám sok beszámoló szerint egyáltalán nem ilyesféle észlelésről van szó. Érdekesség, hogy a kutyát mindig is az alvilághoz kötötték, amolyan lélekvezető állatként tartják számon, a hiúzt és a macskákat pedig képesnek tartják sétálni a világok között, így az elképzelés, hogy kedvenceink kapcsolatban állnak a túlvilággal, nem új keletű dolog.

Megtörtént esetek

Maga a szerző, Peggy Schmidt is ír saját élményekről, ugyanis Jack Russel terrierje több kísértet járta helyen is jelzett, de nem ő az egyetlen, aki rendkívüli eseményeknek lehetett szemtanúja.

Az Ebayen keringett egy pletyka, miszerint egy William nevű szobrászművész előre megjósolta a saját halálát. A tragikus baleset után elárverezték az utolsó szobrot, amit vélhetően magáról készített.

A szobor első tulajdonosai rémisztő jelenségeket észleltek a lakásukban: a szobor körül törött poharakat találtak, éjszaka léptek zajára ébredtek, majd pillantottak meg egy idegent az ajtóban állva.

A család barátja kíváncsiságból magához vette a szobrot, ám eleinte nem tapasztalt semmiféle furcsaságot. Azután megvált a szobortól. Hogy miért? A kutyája, Mia olyat észlelt, amit ő nem. Két méternél közelebb sosem ment a szoborhoz, előfordult, hogyha nem fért el, akkor inkább meghátrált.

[caption id="attachment_4952" align="aligncenter" width="740"]kutya-szellemet-lat Kutyák, háziállatok - Olyat látnak, amit mi nem?[/caption]

Többször is megugatta az asztalt, ahol a tárgy állt, vagy hagyta abba a játékot, hogy egy bizonyos pontot figyelve acsarkodhasson. A tulaj úgy megrémült, hogy eltávolította a házból a szobrot, a kutya viselkedése pedig szinte szempillantás alatt megváltozott: olyan lett, mint amilyen a szobor érkezése előtt volt.

Az alábbi videó az egész világot bejárta szinte, és a kommentelők lelkesen próbálják megfejteni, vajon mi nyugtalaníthatja ennyire Zoey-t. A feltöltő elárulja, hogy csak ő és a kutya tartózkodtak a lakásban, amit később láthatunk is. A kommentelők nagy része átverésnek könyvelte el a videót, és biztosak benne, hogy a szomszédból átszűrődő zajok keltették fel a kutya érdeklődését. Ez azonban nem tűnik túl logikus kijelentésnek, mivel több kutyatulajdonos is reagált ezekre a feltételezésekre. Szerintük Zoey-nak épp elég ideje volt megszokni a szomszéd „zajait”, azt pedig különösen furcsának találják, hogy egyetlen pontra fókuszál az egész videóban. Vajon valami olyasmit láthat, amit mi nem?

Ne csak a kutyáké legyen a főszerep, jöjjenek most a macskák! Egy Cecile nevű boldog macskatulajdonos egy időben kezdte furcsának találni cicája, Cora viselkedését.

A macska állandóan a lépcső előtt üldögélt, és a mennyezetet bámulta, vagy éppen fel-le mozgatta a fejét, mintha a tekintetével követett volna valamit a lépcsősoron.

Cecile kutatni kezdett, mivel egyre jobban aggasztotta a macska furcsa viselkedése, és megdöbbentő adatra bukkant.

Viktoriánus korabeli házukban a 19. században egy nő felakasztotta magát.

Cecile úgy véli, Cora a felakasztott nőt láthatja viszont, mikor a mennyezetet bámulja. Ennél még rémisztőbb, hogy azóta állandó kopogást hall a család a lépcsőkön, mintha valaki vastag talpú bakancsban sétálna fel-alá az emelet és a földszint között. Cecile úgy véli, a cica már azelőtt észlelte a paranormális aktivitást a házban, hogy maguk a lakók észrevették volna azt.

macska-szellemek

Nem csak négylábú barátaink lehetnek kiváló jelzők, hiszen a madarakról is azt tartják, hogy képesek észlelni a transzcendens világ entitásait. Egy angol férfi számolt be arról, hogy madara a kezdetektől fogva furán viselkedett. Nyugtalanul repkedett a kalitkájában, vagy pottyant le a földre, mintha megijedt volna valamitől. Az állandó csivitelés egészen addig nem maradt abba, míg a férfi és a felesége egyéb okok miatt a költözés mellett nem döntöttek.

A madár nyugtalan viselkedése szinte rögtön abbamaradt, ahogy kivitték a házból. Új lakóhelyén alig hallani a hangját, mindig nyugodt és kiegyensúlyozott a kis papagáj. A gazda szerint paranormális tevékenység zajlott a házban, mivel gyakran ő is furcsán érezte magát a régi lakóhelyükön. Valóban a szellemjárás megszűnése állhat a gyökeres változás mögött?

Mit szól ehhez a tudomány?

A szakemberek egészen új területekre tévedtek a több évtizedes kutatás alatt. Úgy vélik, a szellemjárásért a visszamaradt energiák a felelősek. Ezeket az energia lenyomatokat nem mindig lehet érzékelni, ám néhány „fejlettebb” ember képes rá. A tudósok úgy vélik, az efféle kísérteteknek van szaga és hangja is, ezeket érzékelik az állatok.

Mivel házi kedvenceinket évezredek óta szelídítjük, azok megtanulták érzékelni az energiáinkat, így alkotunk tökéletes összhangot velük.

Kutyáink, macskáink mindig odafigyelnek ránk, így az energiákat észlelve jelezni próbálnak nekünk, hogy megóvjanak minket az általuk hitt veszélytől.

szellem-alak

Sokan kételkednek ebben az elképzelésben, mivel úgy tartják, az állatok nem éreznek különbséget az élők és a holtak között. Erre tökéletes példának tartják azokat a házi kedvenceket, akik képesek játszani a túlvilági lényekkel, legyenek azok egykori emberek vagy állatok. Több YouTube videó is készült már arról, ahogy a kutyák és macskák láthatatlan dolgokkal játszanak, az egyik leghíresebbet itt meg is tekinthetitek.

A téma rendkívül megosztó, hiszen a szkeptikusok csak nevetnek az egészen, a szellemhívők viszont meg vannak róla győződve, hogy szőrös és tollas barátaink akár egykori szeretteinkkel is felvehetik a kapcsolatot. A tudomány jelen állása szerint nincs egyértelmű magyarázat az észlelésekre, így csak rajtatok múlik, hisztek-e vagy sem.

paranormál kísértet szellem szellemek kísértetek


Megtekintések száma: 31895





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet