Az amerikai kormányügynökség csendben elismerte, hogy a kannabisz hatásos az agydaganatok ellen!

2017. július 15., szombat




Ma már senki se tagadja a kannabisz eltagadhatatlan hatásait.

Az amerikai kutatóintézetek évtizedek óta ellene voltak a kannabisznek, és az ahhoz tartozó kutatásoknak.

A kannabisz ellen már nagyon régóta felléptek mindenféle fórumon és csatornán, annak ellenére, hogy már az 1960-as években rengeteg olyan kutatás látott napvilágot független laboratóriumi vizsgálatokból, melyek igazolták, hogy a kannabiszt nagyszerűen, és igen jó hatásfokkal lehetne használni a rákos kezelések egy új generációjaként.

Ezt azonban tudhatta a gyógyszeripar, és akkor nem engedték, sőt, a kannabiszt el is lehetetlenítették, illegálissá tették a média és a közvélemény szemében.

Egészen a kétezres évekig kellett várni, hogy újra elinduljon valami változás. Mára a változás odáig "fajult" - a jó értelemben - hogy 2015-ben történt valami.

A nagyhatalmú amerikai kutatóintézet, a kormányzati finanszírozású NIDA (National Institute on Drug Abuse, magyarul a Nemzeti Drogabúzus-kutató Intézet) kiegészítette honlapján a marihuánára vonatkozó tájékoztatását.

Ebben az alábbiak álltak:

"Egy sejtkultúrás kutatás igazolta, hogy a marihuána növényből származó, tiszta kivonat lassíthatja a rákos sejtek növekedését az agydaganatok legsúlyosabb fajtájánál."

Az amerikai kormányzat felelőssége óriási volt az elmúlt években, ugyanis sokak szerint rengeteg módon és alkalommal akadályozták a kannabisszal kapcsolatos áttörést hozó eredmények megszületését, és a vizsgálatok lefolytatását.

Most pedig gyakorlatilag elismerték, és idén 2017-ben megerősítették azt, hogy az agydaganatok ellen igen is, hatásos lehet a kannabisz, vagy a belőle készülő kivonat.

Ami érdekes, hogy annak idején a kormányzat úgy ismerte el ezt az egészet, hogy nem verte nagy dobra, és csak az újságírók világítottak rá a hivatalos oldalon található szövegre, vagyis a kutatóintézetek és az egészségügyi szervek csendben vették tudomásul, hogy hatásos a szer a rák ellen, melyről annyi legenda és szóbeszéd keringett korábban.

Mostmár azonban nem volt visszaút, és óriási nyomás nehezedett a gyógyszeriparra, mivel független kutatások tucatjai születtek meg, melyek már nem maradhattak szó és visszhang nélkül, ráadásul a média, és az oknyomozó újságírók is felfigyeltek a dologra.

Tételesen bizonyítják, hogy a marihuána aktív hatóanyagai, az úgynevezett kannabinoidok, fontos szerepet játszhatnak az egyik legsúlyosabb, kifejezetten felnőtteket érintő ráktípus, a glioma elleni harcban.

Eddig több mint 85 kannabinoidot azonosítottak, melyek megfigyeléseik szerint a külső ingerekre reagálva, kapcsolatot hoznak létre a sejtek egyes receptorai között.

“Gyakorlatilag megmondják a sejteknek, hogy mit csináljanak”

A tudósok kutatásai során korábbi eredményekre is támaszkodtak, melyek bizonyították, hogy bizonyos kannabinoidoknak rákellenes hatásuk van.

A kannabisz egyik fő összetevője, a THC rendkívül erősen tud fellépni a rákos sejtek ellen Mikroszkopikus felvételeken remekül látszik sok kutatás során igazoltan, hogy gyorsan és hatékonyan pusztítja el a rákos sejteket.

Az agydaganatok közismerten a leghalálosabb daganatok. Ezeket is képes volt egyes tesztek során nagymértékben gyógyítani.

Ráadásul nem csak a rákos sejtek ellen hatékony. Az epilepszia kezelésére is kiválóan alkalmas, és egy nagyon erős fájdalomcsillapító is egyben.

A kannabisz hatásait a következő években rengetegen vizsgálni fogják, és rengeteg olyan szer és tabletta jelenhet meg kísérleti jelleggel, mely emberek millióinak életét mentheti majd meg.

OSZD MEG másokkal is!

egészség orvostudomány rákgyógyszer feltáró gyógyszeripar kannabisz


Megtekintések száma: 153238





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet