Az anyag titkai: ebből épül fel a világ – VIDEÓ

2017. július 29., szombat




Ismerd meg a világot, ami az atom mélyén lapul. megdöbbentő utazásra hívunk...

Ismerd meg a világot, ami az atom mélyén lapul. megdöbbentő utazásra hívunk...

Tudod, hogy miből épül fel a világ? és hogy az atomok egyáltalán nem oszthatatlanok, és a legkisebb egységei a világnak?

Bár régen az atomot gondolták a legkisebbnek, ma tudjuk, hogy a világ sokkal finomhangoltabb dolgokból és részecskékből épül fel, melyek az atom mélyén rejtőznek. Egy olyan világban, mely túlmutat a kvantumfizikán.

A világegyetem és a minket körülvevő tér sokkal komplexebb, mint bárki gondolta volna. Valamennyi manifesztálódott anyag, a benne hordozott információján keresztül, hozta létre saját létezési formáját.

Az embert alkotó elemek száma mintegy száznyolcra tehető.

Az anyag nem az, aminek sokáig hittük. A tudósok az anyagot mindig is egy statikus és kiszámítható dolognak vélték. Az atomok és molekulákon belüli térben található alapvető részecskék az atomok és molekulák térfogatának csak egy elhanyagolható részét teszik ki. A többi csak vákuum. Azt látjuk, hogy a részecskék folyamatosan eltűnnek, és újra megjelennek.

Ez, és az ehhez hasonló jelenségek ma még nem teljesen ismertek, és csupa rejtélyt tartogatnak számunkra.

Az alábbi videón egy dokumentumfilmet nézhetsz meg magyar nyelven. Nagyon érdekes, és pont a fent leírt dolgokról értekezik, közérthetően, mégis izgalmasan.

A sorozat, rekonstruálva a legnagyobb kutatók életét és munkáit – Priestley és Lavoisier felfedezését az oxigénről, Marie Curie radioaktivitással kapcsolatos kutatásait, vagy Mengyelejev periódusos rendszerének tanulmányozását – arra a különös kalandra vállalkozik, hogy feltérképezze a tudományos rendszerek történetét, felkutassa és megértesse, hogy miből is áll a világ.

OSZD MEG másokkal is! 

érdekes hihetetlen fizika érdekesség univerzum kvantumfizika


Megtekintések száma: 209730





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet