Az édesburgonya kifőzött leve bizonyítottan segít a fogyásban!

2016. december 31., szombat




Nemrég egereken végzett kutatásokkal igazolták, hogy az édesburgonya képes súlycsökkenést előidézni a szervezetben.

Az édesburgonya sok magyar háztartásban van értetlenül száműzve a konyhából, pedig amellett hogy finom, és számos egészségre gyakorolt kedvező hatása van, nemrégiben egy olyan dolog derült ki róla, mely a fogyókúrázóknak, és a túlsúllyal küzdőknek lehet jó hír.

Mielőtt egy őrült fogyókúrába kezdenél érdemes meghallgatnod azoknak a japán kutatóknak a véleményed, illetve eredményeit, akik kimutatták, hogy az édesburgonya képes súlycsökkenést előidézni rendszeres fogyasztás esetén.

Azonban nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük meg. Ugyanis rájöttek a titokra, mely egy olyan proteint szabadít fel, amire nekünk szükségünk van a fogyás eléréséhez.

Arról van szó, hogy a japán tudósok választ szerettek volna kapni néhány kérdésre, ezért különböző kutatásokat végeztek ezzel a rendkívül finom növénnyel.

A kísérletek közben rájöttek arra, hogy amikor az édesburgonyát felfőzik, egy SPP-nek nevezett protein, azaz fehérje szabadul fel belőle a forrásban lévő vízbe.

Ha kellő ideig főzik, akkor nagy fehérjetartalma lesz ennek a víznek, melynek elfogyasztása segít a súlycsökkenésben.

Ezt később konkrét kísérletekkel is igazolni tudták. Két egércsoportot hoztak létre, az egyik csoportnak adtak ebből a vízből, a másiknak csak sima vizet adtak.

Az édesburgonyás kifőtt vízzel táplálkozó egerek 28 nappal később jóval kevesebb súllyal gyarapodtak, pedig mindkét csoportot ugyanúgy etették és táplálták, mint korábban.

Ennek a különös fehérjének ugyanis az a hatás a szervezetre, mintha már jóllaktunk volna. Egyfajta teltségérzetet kölcsönös, és úgy fogjuk érezni, mintha már rég jóllaktunk volna.

Sokan forralják fel, majd főzik meg az édesburgonyát, mielőtt megsütnék, hogy még finomabb legyen. Még többen vannak úgy, akik ezt a levet később azonnal le is öntik a lefolyón. Mostantól soha ne tegyél így, hiszen ez lehet a fogyásod kulcsa!

A japánok bebizonyították, neked pedig nincs dolgot, minthogy kipróbálod. Veszteni nem veszthetsz vele, ha nem a lefolyóba kerül, hanem elteszed, és később, reggelente egyfajta italként megiszod.

egészség egészség megelőzés táplálkozás fogyás fogyókúra


Megtekintések száma: 59659





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet