Az egész világ csodálja Magyarország legszebb helyét, a lebegő falut.

2016. június 27., hétfő




Ha valaha írunk bakancslistát, hová szeretnénk eljutni életünkben, ne csak a Maldív szigeteket írjuk fel. Hazánk legszebb helye egyértelműen Bokod lebegő faluja, melyet a világban is rengetegen csodálnak!

Az ország legszebb helye. És előkelő ranglistán szerepelne a világ legszebb helyei között is az az aprócska, alig néhány tucat házból álló vízen lebegő falu, mely mostanában lázban tartja a világot.

Egy picit kisebb, egy picit másabb, de a mi kis Maldív-szigetünk, a saját, külön bejáratú Bora Boránk. Sőt, rengeteg olyan vélemény akad, mely szerint

Bokod bizonyos tekintetben szebb és hangulatosabb bármely turistaparadicsomnál.

Rengeteg külföldi utazási portál véleménye alapján közte van azon helyeknek, ahová a vilá lakóinak ewgy jelentős része elmenne legalább egyszer az életében, ez pedig óriási dicsőség az országnak, és Bokodnak.

bokod-lebego-falu

A lélegzetelállító hely Komárom Esztergom megyében található az Oroszlányi Hőerőmtől nem messze.

A tó, melyen a kicsiny falu, Bokod is elterül, a hőerőmű miatt soha nem fagy be, így télen is kitűnően látogatható, barátságos hely. A hely egy mesterséges hűtőtóra épült.

bokod-lebego-falu-2

Mivel a víz soha nem fagyott be, 1960-as évekbeli megépültét követően horgászparadicsomként funkcionált.

Az utóbbi években azonban az ország, és a világ is felfigyelt a kis településre. Apró, takaros házikók lebegnek a tavon, a naplemente által megszórt fényárban úszva, mint egy idilli lebegő falu.

Felépítésre hasonlít egy kicsit Bora Borára, azzal a különbséggel, hogy a maga módján Bokod talán csodálatosabb látványt is képes nyújtani naplementekor, mint Bora Bora.

bora-bora

Az itt élők már megszokták, hogy egy varázslatos, csodával határos helyen élnek. De vajon ők is tisztában vannak azzal, hogy egy igazi, világhírre szert tévő turistaparadicsommá válhat az elkövetkező években?

bokod

A testet és a lelket is nyugtató csend, a szinte mesébe illő idill olyan erős karmával ruházza fel Bokodot, mellyel egy Karib-tengeri nyaraló paradicsom aligha veheti fel könnyen a versenyt.

bokod-2

És ami a legfontosabb. A  miénk. Egy csoda, melyet senki nem vehet el tőlünk. Egy olyan hely, mely elérhető karnyújtásnyira van bárkinek, aki el szeretné mondani magáról, hogy ellátogatott a világ legszebb helyeinek egyikére.


Megtekintések száma: 80142





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet