Az elme ereje kihathat a jövőre?

2016. december 1., csütörtök




A híres kettős rés kísérlet bizonyíthatja azt, hogy az elmének olyan komoly ereje van, mely képes a jövő történéseire is kihatni.

Léteznek a fizikában olyan dolgok, melyekre a hétköznapi fizikai törvényszerűségei nem adnak választ, mert a jelenség meghazudtolja azokat. Ilyenkor csöppenünk bele a kvantumfizika rejtélyes, és még mind a mai napig nagyjából ismeretlen világába.

A kvantumfizika nagy kiváltsága, hogy elviekben bármi megtörténhet kvantumfizikai szinteken. Még olyan dolgok is, amiről azt gondoltuk, hogy lehetetlen.

Rejtélyes kapcsolat távoli részecskék között

Régóta kutatják már az elme ereje és a kvantumfizika kapcsolatát. Azt már tudják a kutatók, hogy a részecskék legtöbbje ellentmondásos módon képes egyszerre több helyen lenni, úgy, hogy közben ezek a részecskepárok kapcsolatban maradnak valahogyan egymással.

Ezt a kapcsolatot sokszor próbálták megfejteni, de teljes mértékben még nem sikerült magyarázatot találni rá. Ezt a jelenséget gyakran írják le kvantum összefonódásként is.

Összefonódás fennállhat egymástól térben távol eső objektumok között is. Eleve riasztó, és nagyon bizarr abba belegondolni, hogy kapcsolat tud létrejönni olyan dolgok között, amik látszólag abszolút nem függnek össze.

Olyan, mintha kapcsolatban állna a távoli Hawaii homokjában egy kavics egyetlen atomja a Holdon heverő egyik porszemmel. Fizikailag egyszerűen elképzelhetetlen, ellentmond minden ismeretünknek, a kvantumfizikai jelenség mégis létezik.

Ellentmond a fénysebesség elméletének

A folyamat ráadásul nem csak azért érdekes, mert látszólag mindennek ellentmond, hanem mert feltételezi egy olyan adatátviteli kapcsolat létét, mely jóval gyorsabb a fénysebességnél.

Ez azonban szintén lehetetlen, legalábbis maximum megkerülni lehet az Einstein által emlegetett összefüggést, miszerint a fénysebességnél nem lehet gyorsabban haladni. A szóban forgó két, az univerzum két végpontjában lévő részecske között mégis valós idejű kapcsolat áll fenn. Ha az egyik részecske megváltozik, az azonnal kihat a másikra.

Pedig a fénynél gyorsabban nem haladhat semmi, még az információ sem, így ha a két részecske 10 fényévre van egymástól, akkor 10 évig tartana, míg az egyik részecske kihat a másikra. A tudományos megfigyelések szerint azonban a kölcsönhatás azonnal, valós időben megy végbe.

Létezik tehát egy olyan titkos, ma még nem ismert erő, vagy adatátvitel, mely gyorsabb a fénynél. Egyes elméletek szerint a fényt valahogyan kicselezve, a téridőt meghajlítva lehetséges ez az információáramlás a részecskék között.

Az sem kizárt, hogy minden részecske egy titkos féregjáraton keresztül kapcsolatban van másik párjával, így látszólag hatalmasak a távolságok köztük, mégis azonnal reagálnak egymásra.

Az elme ereje

Az elme ereje talán elsőre nem világos, hogyan jön ide, de mindjárt megérti mindenki. Az elméről régóta tartják úgy, hogy képes kihatnia a világra. Van, hogy a történésekre, vagy az illető testére, de van úgy, hogy akár a jövőre is hatással lehet.

Igen, a jövőre. Egyes kutatások ugyanis alátámasztani látszanak azt, hogy a kigondolt dolog olyan erővel bír, hogy az egy jövőbeli eseményt képes megváltoztatni.

Úgy jön ide a rejtélyes kvantum összefonódás, hogy a tudomány szerint nagy a valószínűsége annak, hogy ez az összefonódás lehet a magyarázata a telekinézisnek, a jövőbe látásnak, és más hasonló természetfeletti jelenségnek is, ahol az elme kihat a környezetére.

A kettős rés kísérlet is alátámaszthatja az elme óriási erejét. Ha monokromatikus fény segítségével két közeli rést megvilágítunk, akkor a rések után elhelyezett ernyőn világos és sötét csíkok sorozatát láthatjuk, amelynek intenzitás-eloszlását vizsgálhatjuk.

A kettős rés kísérlet rejtélye

Ha a rések közül az egyiket, illetve a másikat letakarjuk, akkor az ernyőn látható intenzitás eloszlások összege nem egyezik meg a két nyitott rés esetén tapasztalható intenzitáseloszlással. Gyakorlatilag rájöttek a kutatók, hogy a részecskék képesek hullámként is viselkedni.

De most nem is ez a kísérlet leglényegesebb része, hanem az, hogy észrevettek valami nagyon megdöbbentő dolgot. Amikor a résekhez mérőműszert tettek, akkor pusztán a megfigyelés hatására az elektron, ami addig hullámként viselkedett, visszaváltozott részecskévé.

Ha nem volt megfigyelve, újra a szokásos hullám mintát produkálta, és mindkét résen áthaladt, ha viszont figyelve volt, csak az egyiken. Olyan, mintha pusztán a figyelés tényétől megváltozott volna a részecske tulajdonsága, és viselkedése.

Természetesen a kutatók kizárták azt, hogy ez a mérőműszer hatása lenne, így a kísérlet eredményei továbbra is rejtélyként vannak elkönyvelve a kvantumfizikában.

Tudomány és misztikum

És itt ér össze a tudomány a misztikummal. Ugyanis ez a jelenség is azt bizonyítja, hogy pusztán az elménk megfigyelő ereje kihathat egyes részecskékre.

Vagyis ha atomi szinten képesek vagyunk rá, akkor ezzel gyakorlatilag a jövőre hatottunk ki, ugyanis megváltoztattuk előre a részecske útvonalát pusztán azzal, hogy megfigyeltük azt.

A kvantum összefonódás, és a kettős rés kísérlet első jelei lehetnek annak, hogy az agyunk, a belső tudatalattink képes olyan kapcsolatokat létrehozni távoli részecskékkel, mellyel ki tudunk hatni azok jövőjére, és drasztikusabb esetben akár a saját jövőnkre is, és az egyes jövőben bekövetkező eseményekre.

Még rengeteg tudományos kutatásra, és kísérletre van szükség, hogy jobban megértsük az emberi elme igazi erejét, de egy napon talán mindenről lehull a lepel.

tudomány megmagyarázhatatlan tudat telekinézis gondolatok az elme ereje


Megtekintések száma: 69302





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet