Az előző emberiség nyomai lehetnek az egyiptomi civilizáció születésénél régebbi piramisok

2016. október 6., csütörtök




Az elmúlt 50 év során Egyiptomban több olyan régészeti lelet is előkerült, mely nem csak az egyiptomiak történelmét, de az emberi történelmeit is alapjaiban megváltoztathatják. Ha bebizonyosodik az összefüggés, az vezethet el az emberiség történelmének legnagyobb titkához.

Az egyiptomi civilizáció rejtélye már régóta foglalkoztatja a kutatókat. A mai napig nem tudni még egy csomó dolgot arról, hogy az egyiptomiaknál hogyan alakult ki az istenek kultusza, és hogy a piramisokat milyen technikával készíthették.

Bár ez utóbbira már számtalan elmélet született, minden hitelt érdemlően még egyiket sem lehetett igazolni.

Ráadásul több olyan furcsa régészeti leletet is találtak már az elmúlt 50 év során Egyiptomban, mely nem csak az egyiptomiak történelmét, de az emberi történelmeit is alapjaiban megváltoztathatják.

Eltitkolt történelem

Azt már valószínűleg sokan tudják, hogy Egyiptom történelme nem éppen úgy szól, ahogyan azt az ottani, főleg egyiptomi származású régészek állítják.

A titkolózás nem alaptalan, de öncélú. Ugyanis egy olyan évezredes titkot próbálnak elbujtatni az emberek elől, mely, ha kiderül, az emberiség történelmét alapjaiban írná át.

Közismert tény, hogy a régészek közül sokan muzulmánok, az egyiptomi régészek közül a 3/4-ük muzulmánnak vallja magát.

Minden önmagában nem mond sokat, de ha hozzávesszük, hogy a Korán kimondja, hogy a teremtés 6000 évvel ezelőtt indult meg, mint folyamat, már érdekessé válnak a dolgok.

Ha egy kicsit agyalunk, rájövünk, hogy a muzulmán régészek nem határozzák meg 6000 évnél régebbinek ezeket a piramisokat, hiszen azzal saját szent könyvüknek mondanának ellent, ami hatalmas bűn.

Több ezer éves piramisok, Egyiptom előttről

Az utóbbi évtizedekben számtalan olya régészeti lelet, építmény került elő a homok alól, mely szöges ellentétben van az egyiptomi régészek állításaival.

Több független vizsgálat is arra mutatott rá, hogy például a Gizai Nagy piramis mellett található szfinx víz nyomait viseli magán.

Méghozzá mindezt úgy, hogy a környék legalább 7-8000 éve puszta sivatag, ahol talán egy csepp eső sem esett. Adódik a kérdés, vajon valójában milyen idős a szfinx? És ki, vagy kik építették?

Különböző számítógépes vizsgálatokból az derült ki, hogy a szfinxen látott víz okozta erodálódás mértéke akkora, hogy effajta rongálódásokat csak minimum 1000 évig folyamatosan zuhogó eső volna képes létrehozni.

Mivel az eső nem eshetett, és korábban sokáig nem volt jelen nagyobb mennyiségű víz a környéken, ezért adódik a logikus megoldás: a szfinx sokkal-sokkal régebbi, mint gondoltuk.

Egyiptom más vidékein is találtak már furcsaságokat. Olyan ősi piramis kezdeményeket fedeztek már fel a sivatag több pontján, melyek szemmel láthatóan jóval azelőtt készültek, hogy az egyiptomi civilizáció megvetette volna itt a lábát.

Igen ám, de akkor ki készítette ezeket a monumentális építészeti csodákat?

Az előző emberiség nyomai

Sokak szerin ez lehet az ékes bizonyítéka annak, hogy az egyiptomi régészek hazudnak a piramisok korát illetően, és valójában lehet, hogy egy részüket nem is ők, hanem egy előzőleg a Földön élt civilizáció emelhette.

Sokan erre a civilizációra előző emberiségként hivatkoznak. Az előző emberiség még jóval azelőtt élhetett a Földön, mint a jelenlegi emberi faj.

Mivel nagyon régen voltak jelen, ezért alig hagytak fenn írásos, vagy régészeti emléket, biológiai lábnyomot, bár egyesek úgy vélik, hogy vannak olyan régészeti leletek, melyek talán hozzájuk köthetőek.

A piramisok is ilyenek. Feltehetően ők emelhették, az égből érkezett lények tiszteletére, akiket istenekként tekintettek.

Hogy mi történhetett aztán az előző emberiséggel, és miért tűnt el ennyire nyomtalanul a bolygóról, arról nincsenek információk, csak különféle teóriák.

Egyesek szerint egy ősi atomháborúban pusztították ki magukat, míg mások úgy vélik, elérték azt a technológiai fejlettséget, hogy végül tovább álltak egy másik bolygóra.

Akárhogyan is, az Egyiptomban fellelt piramisok árulkodó mementói lehetnek egy olyan emberi fajnak, mely a mi fajunkat előzte meg az evolúciós idősíkban. Ezt a tényt pedig megpróbálják elrejteni előlünk, minden áron…

rejtély rejtélyek történelem egyiptom előző emberiség régészet


Megtekintések száma: 93703





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet