Az első világháborús német tengeralattjáró, melyet egy mélytengeri szörny támadott meg

2016. október 24., hétfő




Az UB-85 olyan dolgot látott a mélyben, melyet talán soha senki azóta sem. Mélytengeri szörny támadta meg a német tengeralattjárót, vagy valami mással találkozott a mélyben?

Rejtélyes víz alatti hangok

Rengeteg legenda kering a mélyben ólálkodó hatalmas testű tengeri élőlényekről, melyek létezését ugyan még soha senki sem igazolta, számtalanszor hallattak magukról.

Volt, hogy szó szerint. Az egyik leghíresebb ilyen esemény a „Nagy Buggy”-ként emlegetett anomália volt.

1997-ben ugyanis egy óriási valamitől származó, buggyanás szerű hangot vettek fel a Csendes Óceába helyezett víz alatti hidrofonok.

Az egyik legizgalmasabb elképzelés szerint a hangot egy máig ismeretlen, a kék vagy óriásbálnánál is jóval nagyobb élőlény adhatta ki. Erre azért gondolnak egyesek, mert a hang eléggé hasonlít a tengeri emlősök kommunikációjában használt hangjelekhez.

Az egyetlen bibi az volt, hogy ha ez igaz, akkor a hang erőssége alapján az állatnak nagyobbnak kellene lennie, mit a Földön ma ismert valaha nőtt legnagyobb állat.

Soha nem akadtak a lény nyomáram, de a hang biológiai eredete sohasem dőlt meg. Találtak más magyarázatokat ugyan, de ezek egyike sem állta meg a helyét, és idővel kikoptak a köztudatból.

De ha valóban van valami az óceán mélyén, miért nem találtuk még meg? Ki mondta, hogy nem találtuk meg? Az UB-85-ös legendája talán közelebb visz minket ehhez a titokzatos valamihez!

A tengeralattjáró, amit megtámadott egy szörny

Az esetet nem sokan ismerik, holott annak idején egy időben nagy visszhangja volt, és még a sajtó is írt róla különböző cikkeket.

Felfedeztek Wigtownshire közelében egy első világháborús tengeralattjáró roncsát. A roncson német felségjelzés volt. Eredetileg a roncsot munkások fedezték fel, akik földalatti kábeleken dolgoztak a víz alatt.

A roncs tanulmányozása után hamar rájöttek, hogy ez nem lehet más, mint az SM UB-85-ös tengeralattjáró, melyet annak idején Gunther Krech kapitány vezetett. A kapitáyt 1918-ban kapták el a britek.

Különös módon ő, és a legénysége azonnal megadták magukat. Mi több, szinte várták, hogy azonnal elszállítsák őket a szárazföldre.

A kapitány később elmondta, hogy amikor a felszínre jöttek a tengeralattjárójukkal, valami a mélyből megtámadta őket, és óriási károkat okozott a fémvázban.

A különös lényt még látni is vélték többen a legénység közül, de maga a kapitány is látta. Kis fejjel rendelkezett, de hatalmas fogakkal, melyeket csillogni láttak a holdfényben.

A lény annyira agresszív volt, és annyira nagy pusztítást végzett a tengeralattjáró borításán, hogy azonnal tüzet is nyitottak rá mindennel, amire csak lehetőségük volt.

Így sikerült végül a lényt megfékezni, ami még néhány kört megtett a tengeralattjáró körül, majd végleg eltűnt a mélyben.

A tengeralattjáró roncsait tanulmányozva valóban találtak különféle sérüléseket, nyílásokat a fémborításon, ami utalhat arra, hogy valami megtámadta, vagy valamivel ütköztek az út során.

Talán tényleg élhet valami az óceánok mélyén, ami elég nagy ahhoz, hogy még egy talpig felfegyverzett, páncélozott tengeralattjáróval is elbírjon.

paranormál megmagyarázhatatlan szörny történelem szörnyek


Megtekintések száma: 39483





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet