Az elveszett civilizációk hagyatéka az amnéziában szenvedő emberiségre

2017. április 30., vasárnap




Az emberiség eddig nem ismert, sötét múltja kísért minket. De vajon miért törölték fajunk kollektív tudatát, teljes történelmét?

Elveszett civilizációk tucatjai élhettek itt egykoron a Földön, azokban az időkben, amikor még ember sem létezett. Ma már számos bizonyíték van arra, hogy 100.000 évesnél régebbi civilizációk is jelen lehettek bolygónkon.

Csak viszonyításképpen: az egyiptomi piramisok legfeljebb párezer évesek. A Gizában található Nagy Szfinxről azt feltételezik, hogy talán megvan 10-12.000 éves is.

Találtak az egyiptomi régióban olyan piramis kezdeményeket is, melyek a piramisok előtti időkben épültek, amikor még bizonyítottan nem létezett szerveződni képes emberi civilizáció. Vagyis a nagy rejtély felvetette annak a lehetőségét, hogy előttünk is élhettek értelmes lények, civilizációba rendeződve a Földön.

Ez az elmélet aztán komoly tudománnyá nőtte ki magát napjainkra, és sokan ténylegesen hiszik azt, hogy az emberiség nem az első faj. Több hasonló előzte meg a Föld történetében.

Az emberiség azonban nem emlékszik ezekre, és nem is találni minden nap olyan régészeti leleteket, melyek 100.000 évnél régebbiek, és civilizációs nyomokat viselnek magukon, ennek ellenére még így is számos, szinte letagadhatatlan mennyiségű leletről tudunk.

Az antikürhérai szerkezet, vagy az Afrikában található sok százezer éves romok mind mesterséges kéz alkotásai.

A paleoasztronautika szerint az emberiség memóriáját, pontosabban kollektív emlékezetét kitörölhették az ősi idők során. Ezért van az, hogy rendre megpróbáljuk megtagadni a múltunkat, és korábbi kapcsolatunkat más civilizációkkal.

A Földet örökül kaptuk, mint egyfajta hagyaték. Civilizációk jöttek és mentek, és ez feltehetően így lesz majd a jövőben is.

Az egész egy végtelenségig ismétlődő folyamat. Feltehetőleg minket is létrehoztak, talán azok, akik itt éltek a Földön korábban. Lehet, hogy mi is létre fogunk a jövőben hozni egy fajt, amire majd örökül hagyjuk a pusztuló bolygót.

Egy másik elmélet szerint több százezer évenként minden globális szinten elterjedt fejlett faj kipusztítja saját önagát azzal, hogy a természet ellen fordul, ezáltal magára haragítja a földanyát, aki lesöpri a bolygó színéről azt.

Mindezek után pedig a Föld megújul, és saját hamvaiból támad fel, hogy elölről kezdődjön a történelem folyamata…

Az emberiség utáni civilizáció pedig elveszti minden emlékét, és kötődését a múlttal kapcsolatban, ahogyan az velünk is megtörtént.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi tudás


Megtekintések száma: 74463





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet