Az emberi klónozás előszobájában: mesterséges méhben növesztettek bárányokat!

2017. április 27., csütörtök




Sokkoló, és egyben elgondolkodtató képek következnek.

Egy újabb hatalmas áttörést értek el a tudósok és genetikusok abban, hogy egy "szép napon" az emberi faj is egy klónozható egyed legyen.

A most következő képek elgondolkodtatóak, és egyben kicsit bizarrak is. Elgondolkodtatnak, mert ez gyakorlatilag már az emberi klónozás előszobája is bizonyos értelemben.

És elgondolkodtató, mert az emberiség képessé vált arra, hogy életet teremtsen, és vegyen el, akárcsak Isten.

De vajon Istennek tetszik-e mindez, hogy mi megpróbáljuk utánozni őt, élet és halál uraként?

Arról van szó, hogy a kutatók nemrégiben kidolgoztak egy furcsa eszközt, egy mesterséges méhet, amiben koraszülött bárányokat lehet tovább növeszteni.

Érthető tehát, hogy ez önmagában nem klónozás, messze is áll tőle, ugyanakkor innen már csak néhány lépés összekötögetni a többi genetikai és klónozási eljárással ezt az eszközt, és máris kaphatunk egy bizarr klóngyárat.

Emlékszünk még a Sziget című film jelenetére, ahol hasonló mesterséges méhben növesztett embereket "szülesztenek meg"?

A Philadelphiai Gyermekkórház Magzati Diagnózis és Kezelési Központjának szakértői olyan mesterséges méhet hoztak létre, amely jóval fejlettebb bármelyik korábbi rendszernél.

A rendszert 3 éven át tesztelték előtte, és rengeteget fejlesztettek rajta menet közben is. A technológia még most sem kiforrott, de bámulatos dolgokra képes.

A szerkezet rendkívül jól utánozza a méh környezetét. A tasakban még a magzatvízre emlékeztető, laboratóriumban előállított folyadék is megtalálható.

Mivel a fejlődésben lévő magzatnak nélkülözhetetlen a különböző veszélyforrások – például a kiszáradás – elleni védelem, elengedhetetlen a folyadék állandó áramoltatása.

Az eszköznek meglenne, és meg is van a létjogosultsága, hiszen ezzel nagyon korai időszakban született gyermekek életének millióit menthetik meg, ez nem is vitás.

Azonban sokan attól tartanak, hogy ez egy jövőbeli klóngyár egyik állomásának - folyamatának - az eszköze is lehet, és lesz is majd szükségszerűen.

Aki látta már a Sziget című filmet, az tudja, hogy miről van szó. Mesterségesen növesztenének élő organizmusokat, emberi lényeket ezekben a méhekben, gyakorlatilag a semmiből.

Az új kísérletben a mesterséges méhet olyan bárányokon tesztelték, melyeknek fejlettségi szintje a 23-24 hetes emberi magzatokénak felelt meg.

Az élőlényeket a folyadékkal teli tasakba helyezték, köldökzsinórjukat pedig egy oxigéngenerátorhoz csatlakoztatták, amely az anya placentáját utánozta. Ennek köszönhetően nem volt szükség külső pumpára, a magzat szíve magától keringette a testben a vért.

A bárányokat 28 napig tartották az elszigetelt, teljesen steril környezetben, védve a nyomás- és fényingadozástól. Ezen időszak alatt a magzatok természetes módon növekedtek és egészségesek maradtak, normálisan lélegeztek, mozogtak, kinyitották a szemüket, sőt, még gyapjat is növesztettek.

Sokan kiérzik ebben az egészben azt a bizarrságot, amit azok éreznek, akik már előre látják, hogy milyen eszközzé fog válni ez a mesterséges anyaméh.

Amikor eljön a világ, hogy az ember többé nem fogantatik, hanem KÉSZÍTIK, akkor a világ rendje pedig végleg fel fog borulni, és az emberiség saját Istenévé fog válni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika bizarr genetika klónozás


Megtekintések száma: 74711





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet