Az ESA olyan szerkezeten dolgozik, mely képes lesz a párhuzamos univerzumok észlelésére!

2017. június 23., péntek




Az ESA megdöbbentő bejelentése választ adhat az univerzum és az emberiség legégetőbb kérdésére. A szerkezet képes lesz érzékelni a velünk párhuzamos világokból érkező jeleket és interferenciákat.

Éles kanyarban váratlanul beelőzheti az ESA - azaz Európai űrügynökség - a NASA-t. Arról van szó ugyanis, hogy az ESA nem tűzött ki más célt, mint azt, hogy véső bizonyítékot szolgáltat a párhuzamos univerzumok létezésére.

Ezt úgy fogja elérni, hogy egy olyan űrhajót, űrszerkezetet hoz létre, mely képes lesz érzékelni a velünk párhuzamos világokból érkező jeleket és interferenciákat, különféle hullámokat.

Mindezt részben a gravitációs hullámok mérésére és elemzésére szolgáló műszerekkel érnék el. Sokak szerint ugyanis ezek a gravitációs hullámok szervesen összefüggnek a párhuzamos világok létezésével.

Az ESA Lézer Interferométer Űr Antenna - Laser Interferometer Space Antenna - azaz LISA nevű projekt előreláthatólag 2034-ben fog útjára indulni.

Ha sikerrel jár, és az ESA tudósainak számításai bejönnek, legkésőbb tehát ekkorra olyan döbbenetes felfedezések várhatóak majd, melyek alapjaiban változtatják meg majd a világunkat.

Alapvetően arról van ugyanis szó, hogy bár egyre több a közvetett bizonyíték a multiverzum elméletre - azaz arra, hogy több univerzum, egymással szemben, egymás mellett létezik a térben - de közvetlen végső bizonyítékot még senki sem szolgáltatott.

Ebben lehet a NASA-t megelőzve az első az ESA.

2016-ban a tudósok óriási áttörést értek el, a fizika egyik legnagyobb felfedezését téve: gravitációs hullámok nyomát sikerült érzékelniük. A felfedezést 2017 elején újra megismételték, még jobban megerősítve Einstein 100 éve megjósolt teóriáját.

Elméletileg ezen hullámok léte csakis úgy magyarázható meg hiányosságok nélkül, ha a miénkkel párhuzamos valóságokat feltételezünk – állítják a szakemberek.

Az ESA projektje, a LISA lehetőséget nyújt majd arra, hogy betekintsenek ezen gravitációs hullámok "mögé", és megfejtsék, pontosan honnan érkeznek, hogyan hatnak ki a mi valóságunkra, és mi a nagyobb összefüggésekben vizsgált hatásuk.

Pontosan még a LISA technikusai, és a tudósok sem tudják, mit is fognak felfedezni, de az biztos, hogy hihetetlen nagy jelentősége lesz.

"Elérkezhetünk ahhoz a határhoz, ami elválasztja a gravitációt a kvantumfizikától"

A LISA 3 különböző, háromszög alakban elhelyezett műholdból fog állni, melyeket 1,6 millió kilométer fog elválasztani egymástól.

Ezek az eszközök lézersugarakat fognak egymás felé sugározni, hogy így mérjék és figyeljék meg a téridő különböző fodrozódásait és a gravitációs hullámokat is.

A tudomány és a kvantumfizika mostani feltételezései szerint 11 dimenzió létezhet a világegyetemben, és az azt körülvelő "semmiben". Ezt a 11 dimenziót egytelen konstans erő, jelenség köti össze: a gravitációs hullámok.

Vagyis a gravitációs hullámok megfigyelésével betekintést nyerhetünk a többi dimenzióba, más párhuzamos valóságokba.

A Max Planck Intézet kutatója, Gustavo Lucena Gomez azt mondta, hogy a gravitációs hullámoknak átjárása van ezen dimenziók között, így bizonyíthatjuk, hogy léteznek-e ezek a dimenziók, vagy akár extra dimenziók.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen csillagászat univerzum párhuzamos világok párhuzamos dimenziók kvantumfizika


Megtekintések száma: 92915





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet