Az Európai Unió nagy igazságtalanságai, amiről alig beszélünk!

2018. február 21., szerda




Szerinted az EU-an milyen igazságtalanságok vannak?

Az EU sosem volt igazságot. Ebben valószínűleg az is egytért, aki alapvetően elfogult az unióval szemben.

Sokan nme szeretik hangoztatni, különösen az EU politikusai közül, hogy milyen igazságtalanságok lépnek fel az EU-ban, és voltak mindig is jelen a kezdetektől.

Bérszakadékok

Az EU-n belül óriási bérszakadékok vannak. A magyar és egyéb kelet-európai munkaerő elkezdtet ezért az elmúlt években nyugatra vándorolni.

Nem is csoda, hiszen azt ígérték nekünk, hogy majd Bécsben lehet cukrászdánk, ehelyett az emberek Bécsben mosogatnak. A bérek között akár 7-10-szeres lehet az eltérés egy adott szakmán belül, tehát ha valaki németnek születik, az alanyi jogon sokkal jobban él, mint egy román vagy bolgár.

Nem egyenlő jogok

Magyarországnak, mint megszoktuk az Unióban, jóval kisebb a szava, mint Németországnak, vagy a briteknek volt.

Ez az egyenlőtlenség régen is rengeteg vitát kavart a tagállamok között, mivel az EU-nak alapvetően egyenlőnek kellene lennie.

Központi irányítás

Az sem tetszik sokaknak, hogy az EU bár tagállamok együttese, mégis egy centrális erő, Brüsszel irányít mindent, és a brüsszeli bürokraták osztják az észt Európa-szerte.

Ez pedig nem egy demokráciára, hanem inkább egy diktatúrára hasonlít jobban, ahol az emberek és az őket képviselő tagállamok hangja nem számít.

Kettős mérce

Gyakori a kettős mérce alkalmazása is, ami az egyik legsúlyosabb igazságtalanság. Míg egyes országokat dicsérnek ugyanazért, addig, ha Magyarország megcsinál valamit, azért általában szankciókat kapott…

Szerinted milyen hasonló igazságtalanságok vannak az EU-n belül? Írd meg kommentben!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa menekültválság botrány


Megtekintések száma: 25261





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet