Az idegenek nyomai a Naprendszer külső peremén lehetnek?

2016. november 28., hétfő




Bár még nem akadt sem a SETI, sem más program az idegenek nyomára, egyesek úgy sejtik, hogy talán a Naprendszer külső peremvidékét kellene tüzetesebben átkutatni, és meglepő dolgokra bukkanhatunk.

Az idegenek utáni kutatás vágya már évtizedek óta hajtja az emberiséget. Annak ellenére, hogy jelenleg hivatalosan nem ismerünk egyetlen olyan bizonyítékot, jelet, mely arra utalna, hogy bármi, vagy bárki is van odakinn a mélységes űrben, hogy hallja üzeneteinket.

Az idegenek utáni hajsza

Mégis, az emberiség már a kezdetektől fogva nem tudott megbarátkozni az egyedüllét gondolatával. Tudta, hogy van valami odakinn, ami nagyobb és akár fejlettebb lehet, mint mi.

A SETI program keretében aztán elkezdték az égbotot kutatni, távoli csillagrendszerekben, galaxisokban kajtatni az élet jelei után.

Rádiójelek, röntgensugárzás, optikai jelsorozatok, és egyéb jelek után kutattak. Voltak ugyan részeredmények, és olyan jelek, melyek egy idegen civilizáció által sugárzott jelek is lehetnek, mint például a híres Hűha!-jel azonban ez a jel még ma is megosztja mind a tudományos világot, mint a témában jártas embereket.

Ráadásul soha nem sikerült bizonyítani, hogy a jel valóban a Földön kívülről jött, bár azt sem, hogy egy a Földről visszaverődő jelsorozat lenne. Így maradt a nagy talány, hogy talán nem vagyunk egyedül, de még mindig nem akadtunk az idegenek nyomára.

A szomszédban is lehetnek

Azonban többször felhívták már a kutatók arra az érdekes iróniára a figyelmet, hogy míg mi a világegyetem legtávolabbi pontjaira tekintünk, talán épp a szemünk előtt, a közelben tanyázhatnak az értelmes idegen életformák.

Egyesek szerint nem is kell messzire mennünk, és itt a Földön kellene keresnünk, például a Föld mélyében őket. Különféle legendák, mendemondák szólnak egy Föld belsejében élő civilizációról, talán nem véletlen az, hogy több, a világ távoli pontjain élő ősi civilizáció említi ezeket az ún. vakond embereket.

Mások szerint a szomszédos bolygókon is van élet, vagy ha már nincs, az ősi időkben mindenképpen volt. Leginkább a Marson gyűlt fel elég tudományos bizonyíték ahhoz, hogy a tudomány ma már hivatalosan is elismerje, hogy legalábbis mikrobiológiai szintű élet valóban volt rajta.

Talán a külső Naprendszerben lehetnek

Mások úgy gondolják, hogy saját Naprendszerünk külső peremén is lehet értelmes élet, csak azért nem találkoztunk még velük, mert teljesen más jelrendszert használnak, és valójában már számtalan alkalommal próbáltak velünk kapcsolatba lépni.

A Naprendszer külső peremét csak azóta kezdték el komolyabban szemügyre venni, hogy a feltételezett kilencedik bolygóról kiderült, hogy a peremvidéken ívelhet át pályája.

Pedig egyes csillagászok szerint, ha a SETI is erre a vidékre összpontosítana, nagyon meglepő dolgokat tapasztalhatnánk. Az is lehet, hogy az idegenek szándékosan rejtőzködnek egymás elől, és egy esetleges csillagközi űrháború elkerülése végett óvatoskodnak az univerzumban élő fajok annyit, hogy még nem következett be számottevő kontaktus az egyes fajok között.

Akárhogy is, a Naprendszer külső peremvidéke egy rejtély a csillagászat számára. Érdemes lenne alaposabban szétnézni, és talán ott bukkanhatunk azok nyomára, akiket már oly régóta keresünk.

tudomány ufó ufók idegen idegenek


Megtekintések száma: 75723





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet