Az idei év utolsó órájának utolsó perce nem 60, hanem 61 másodpercből fog állni – 9 dolog, ami ezalatt fog történni!

2016. december 30., péntek




Nem áprilisi tréfáról van szó, hanem egy a Föld egyre lassuló forgásához, és az időhöz kapcsolódó dologról. A kutatók azt is kiszámították, hogy mi lesz az a 9 dolog, ami ezalatt az egy pluszmásodperc alatt le fog zajlani a világban.

2016 szilveszterén egyedülálló dolog fog történni velünk, és mindenkivel a Földön. Ugyanis egyetlen másodperccel hosszabb ideig fogjuk tudni ünnepelni az eltelt évet.

Mindez nem csalás, nem ámítás, hanem maga a valóság.

Pontosabban egyfajta csalás, de a jó értelemben. Arról van szó ugyanis, hogy a Föld forgása miatt csalnunk kell egy kicsit a világidőn, és egy másodperccel meg kell azt hosszabbítanunk, ezzel igazodna a lassan, de biztosan elszökő ezredmásodpercekhez.

Ezeket ugyanis a Föld forgásának egyre gyorsabban való lelassulása okoz.

Minél lassabban forog a Föld, annál több idő fog eltelni, míg véget ér egy teljes nap ciklusa. Vagyis a jövőben majd további másodpercekkel fog hosszabbodni egy nap.

Valamikor, a nagyon távoli múltban elérkezhetnek a 25 órás nappalok is, de erre nagyon sokat kellene várnunk, és nem is érdemes rajta agyalnunk, mert utánunk következő nemzedékek százainak kell leélnie az életét a bolygón, mire ez bekövetkezik.

Egyes kutatók azt is kiszámították rengeteg statisztika felhasználásával, hogy mi is fog történni azalatt az egyetlen másodperc alatt a világban.

1. 186.282 ezer mérföldet - 299.791 kilométert - utazik a fény az űrben. Ez közel 78%-a a Föld-Hold távolságnak.

2. 4,3 baba fog megszületni, vagyis valószínűleg négy, de van egy kis esély rá, hogy egy nem várt csöppség is a világra jöjjön újévkor.

3. 1,8 ember hal meg, vagyis valószínű. hogy az az egyetlen extra másodperc két ember számára is az utolsó másodperc lesz itt a Földön.

4. 30 kilométernyi távolságot fog megtenni a Földünk a pályáján. Egy másodperchez képest ez igen nagy sebesség nem igaz? És hogy eddig mi még nem kapaszkodtunk...

5. Warren Buffet 256 fontot fog megkeresni ezen idő alatt, ami jelenleg 92 ezer forintnak felel meg. Nem rossz lehet az órabére ez alapján.

6. A Nemzetközi Űrállomás 7,7 kilométert fog megtenni keringés közben a bolygónk körül. 7. 20.000 darab Coca Colát fognak ebben az egyetlen másodpercben eladni, vagyis a Coca Cola is szépen fog profitálni.

8. 4000 új csillag fog megszületni valahol a végtelen univerzum mélyén.

9. 9 darab új iPhone fog elkelni, és gazdára lelni.

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 31294





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet