Az olajlobbi leállíthatja a klíma elleni harcot?

2017. január 15., vasárnap




A klimatológusok féltik az állásaikat. Merthogy Trump már listázni készül őket, ami feketelistává is válhat, amint beiktatják.

Trump hajthatatlan

A klímakutatásból származó rengeteg mennyiségű adatot elkezdték átvinni kormányzati szerverekre.

Ez óriási probléma lehet a klímakutatók szerint, ugyanis ez egy kétélű fegyver Donald Trump tesz a klímaváltozásra, mi több, nem hisz benne, és teljesen ellene van.

Ezt maga Trump is elismerte, és nemrégiben még Leonardo Dicaprio se tudta meggyőzni arról, hogy nagyon is valós veszélyről van szó. Trump hajthatatlan, ennek pedig komoly következményei lesznek a klímaváltozás elleni harcban.

Konkrétan ugyanis véget érhet a harc, mert el fogja lehetetleníteni a klímakutatókat.

Feketelistát ír a klimatológusokról

Trump hatalom átvételi stábja 74 pontos kérdőívet osztott ki az Energiaügyi Minisztérium alkalmazottainak, mely mintha a klímaváltozással kapcsolatos munkát végző munkatársakat térképezné fel.

Korábban Trump egyenesen "baromságnak" nevezte a globális felmelegedés elméletét. Nem hisz ebben, és nem hisznek a vele kapcsolatban lévő iparág érdekeltségei alá tartozó befolyásosabb embere sem. Donal Trump a piac, és az olajipar embere, így biztosak lehetünk benne, hogy az olajlobbi egyik fő vezéralakja lesz az elkövetkező években.

Ezzel gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítheti a klimatológus szakembereket, így pedig a globális felmelegedés elleni harc is nagyságrendekben mérhető visszalépéseket fog produkálni.

Trump inkább az olajlobbinak kedvez

Méghozzá igen nyíltan. Nem elég, hogy több olyan stábtagja van, akik nem hisznek a felmelegedésben, és sorra váltja le azokat, akik érdemben tudnának vitázni róla.

Mindemellett nemrégiben beszámoltunk róla, hogy Wisconsin állam természeti erőforrásaiért felelős ügynökségének honlapján most már az a szöveg szerepel, hogy a globális felmelegedés okairól viták és kutatások zajlanak akadémiai körökben.

Ez pedig így egyszerűen nem igaz, mert számos kutatás jutott az ellenkező álláspontra ráadásul már mi magunk, az átlagemberek is érzik a globális felmelegedés okozta klímaváltozás egyre drasztikusabb hatásait.

Egyszóval már egy ideje kormányszintű eltusolás zajlik, méghozzá igen nagy szinteken, mely komoly aggodalomra adhat okot a jövőre nézve.

Szóval úgy néz ki, van mitől tartania a klímatudománynak. „DataRefuge” néven indult összefogással mentenék a menthetőt.

A lényeg, hogy kormányzati szerverekről átviszik a klímatudomány adatait a „köz” számára hozzáférhető, nem kormányzati szerverekre. A University of Pennsylvania és a University of Toronto koordinálja az akciósorozatot, vezetője Eric Holthaus meteorológus. A cél az, hogy a kormányzat ne manipulálhassa, módosíthassa vagy semmisíthesse meg a tudományos adatokat.

Amerika nélkül is sikerre lehet vinni a globális felmelegedés elleni harcot, de keservesen nehéz lesz. Ezért aggódnak a különböző országok az Amerikában végbemenő folyamatokról.

globális felmelegedés globális klímaváltozás összeesküvés olajlobbi


Megtekintések száma: 16715





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet