​Az orosz vakcina az új vírustörzs ellen is hatásos lehet

2021. január 28., csütörtök




Egy újabb fordulat vakcina ügyben.

Az orosz állami befektetési alap (RDIF) vezetője szerint az oroszok által kifejlesztett Szputnyik V vakcina hatékony lesz a koronavírus új mutációjánál is.

A múlt héten kezdett el rohamosan terjedni a koronavírus új mutációja, mely potenciálisan fertőzőbb, mint a jelenleg tomboló koronavírus, azonban egyelőre nem bizonyított, hogy halálosabb is az aktuális törzsnél.

Kirill Dmitriev, az orosz állami befektetési alap (RDIF) vezetője úgy fogalmazott, az Oroszországban augusztusban nyilvántartásba vett oltóanyag hatásos az új variánssal szemben is – írja a Sputnik News.

Dmitriev nyilatkozatában megerősítette, hogy a Szputnyik V rendkívül hatékony az Európában felfedezett új mutáció ellen, kiemelte, az oltóanyag jelenleg is 90 százalékot meghaladó hatékonysággal bír.

Az Egyesült Királyságban megjelent variáns a legfrissebb adatok alapján akár 70 százalékkal gyorsabban terjedhet, mint a mostani törzs, mely már Dániát és Ausztráliát is elérte. 

Több országban ideiglenesen korlátozzák az Egyesült Királyságból érkező repülőjáratokat, illetve a kereskedelmi útvonalakat is ellenőrzik.


Megtekintések száma: 3933





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet