​Az oroszok és az ukránok is végighazudják a háborút, ezzel az USA csak jól jár?

2022. június 14., kedd




Kitálalt a háború valódi céljairól, és hogy mi is a valóság a háborús hírek,helyzetjelentések mögött…

Az ukrán titkosszolgálati jelentések szerint az orosz katonai erők tűzerőben hússzoros, míg lőszerben negyvenszeres túlerőben vannak, és naponta akár 200 ember is meghal Ukrajnában a keleti fronton.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint azonban ezek a számok nem igazak.

Szerinte a február 24-én kitört háborút mind a két fél végighazudta, de most „az ukránok rátettek néhány lapáttal”.

–írja az Index.

Elmondása szerint csodálkozott azon, hogy az ukrán ombudsman nemrégiben közzétette, hogy nem igaz, hogy az orosz katonák olyan sok nőt megerőszakoltak.

Elmondása szerint ezeket az információkat csak azért tették közzé, hogy még több fegyvert kapjanak a Nyugattól. Említette azt is, hogy az ukránok szerint az oroszok éjjel-nappal rakétákat gyártanak, azonban ezt is hamis információnak tartja, mert nagy a chiphiány.

Nógrádi György szerint ezek az adatok nem egyeznek meg egy nyugati titkosszolgálati jelentéssel sem, ugyanis ott tízszeres tűzerőről beszélnek, és a csapatok létszámánál sincs akkora különbség.

A szakértő elmondása szerint az orosz fél 117 zászlóaljjal támadta meg Ukrajnát, és csak 9 napos háborúra készült. Szerinte Moszkva azt gondolta, hogy mindössze két nap alatt elfoglalják az ukrán fővárost.

Hihetetlen ügyes az ukrán propaganda

– emelte ki Nógrádi György a TV2-nek adott interjújában. Hozzátette: 1991 óta amerikai tanácsadók vannak Ukrajnában, többek között a védelmi minisztériumban is. Szerinte az ukránok most arra játszanak, hogy „zsarolják a világot és minél több fegyvert és pénzt kapjanak”.

Elmondása szerint azok a képek és felvételek, amelyeket látunk nap mint nap, csak „negyedigazságok”. Mint mondta, ebben a háborúban mind a két fél minden létező jogszabályt megsért.

Félreértés ne essék: ezt a háborút az oroszok kezdték el, mint agresszorok. De ezt a háborút az ukránok kiprovokálták. A háború kezdetén Zelenszkij népszerűsége 10 százalékon volt. Úgy nézett ki, hogy Ukrajna összeomlik. Jelenleg is az összeomlás szélén van gazdaságilag, és Zelenszkij nem foglalkozik semmivel, kivéve a napi PR-jelentéseit

– vélekedett Nógrádi György.

Kitért arra is, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen kijevi látogatása alatt hangsúlyozta, hogy Ukrajnában fontos lenne a korrupció visszaszorítása.

„Korrupcióban Ukrajna fekete Afrika szintjén áll”

– mondta.

„Az, hogy Európa szankciókat hoz, az jobban fáj Európának, mint az oroszoknak.

Az, hogy nem vesszük át az orosz kőolajat és földgázt, és Amerikából sokkal drágábban vásároljuk, az európai gazdaságot még inkább hátrányba juttatja”

– vélekedett.

Érdekességként említette, hogy Ursula von der Leyen még a háború kezdete előtt, januárban 120 hajónyi amerikai palagázt rendelt.

Rengeteg kétség merült fel, hogy ez hogy volt lehetséges. Én nem akarok belemenni abba, amit nem lehet bizonyítani, de ez megtörtént

– fogalmazott.


Megtekintések száma: 8209





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet