Az Oroszok rábukkantak a Noé idejéből származó özönvízre a világ legmélyebb ember által fúrt alagútjában

2016. november 29., kedd




A híres Kola-félszigeten található lyukból a Noé idejéből származó különös vízmintákat találtak Orosz tudósok. Megvan, hová lett az özönvíz annak idején? Itt a végső bizonyíték az özönvízre, és Noé történetére?

A Kola-félszigeten megkezdett, Oroszok által pénzelt és felügyelt fúrásról rengeteg legenda kering, és rögös út vezetett ahhoz, hogy 12 km-es mélységbe tudjanak lefúrni, ezzel a világ legmélyebb lyukává téve a Kola-félszigeten lévő aprócska lyukat.

Aztán egy napon a munkálatok leálltak, mert nem várt akadályokba ütköztek. Valójában a kutatók megdöbbentő felfedezést tettek. Ahelyett, hogy elérték volna az ebben a mélységben sejtett képlékeny Földi köpenyt, forrongó víztömeget találtak odalenn.

És ez még nem minden. Azt beszélik, hogy Orosz tudósok elemezték a felhozott vízmintákat, melyeket olyan réginek becsültek, melyek a Noé idejéből származhatnak. Megtalálták volna a Bibliai özönvizet?

Menjünk egy kicsit vissza az időben, és beszéljünk előbb arról, hogy miért is kezdték el fúrni ezt a feneketlen lyukat a földbe.

Fúrás a mélybe: a köpeny feltérképezése

A fúrást eredetileg a Föld mélységeinek tanulmányozására kezdték meg, és azért, hogy elérjék a bolygó köpeny rétegét, mely a földkérget követi közvetlenül, 12-15 km-es mélységben.

1983 tájékán érték el a 12 km-es mélységet, akkor már rengeteg hasznos információval szolgált az egész projekt a Föld talajszerkezetének, mély kőzeteinek az összetételére vonatkozóan.

A fúrást tovább folytaták annak ellenére, hogy drasztikusan emelkedni kezdett a hőmérséklet, és még nem érték el a köpeny legfelső határvonalát sem. Aztán váratlanul leállították a fúrást, és beszüntették a munkálatokat.

A hivatalos verzió szerint azért, mert a fúrófej már nem bírta a terhelést, odalenn ugyanis hatalmas nyomás, és nagyon nagy hőmérsékletek – 180 Celsius fok – uralkodtak.

Később anyagi gondokkal is próbálták megmagyarázni a dolgot, ez azonban szintén gyanús volt, mivel a területen az 5 és 9.5 km-es szint között jelentős aranytelérek és gyémánt morzsalékok találhatók. Néhol elérte a sűrűségük a 80 gramm/tonnát.

Aztán több ember is előállt, olyanok, akik korábban részt vettek a munkálatokban, és jelen voltak a fúrásokkor.

Váratlan felfedezés

A tudósok ugyanis valami olyat fedeztek fel, ami alaposan megdöbbentette őket. Folyékony, ámde forrásban lévő nagy mennyiségű víztömeget találtak 13-14 km mélységben.

Ez azért is volt különös, mert ebben a mélységben még soha nem találtak vizet korábban. Egyes korábban ott dolgozó forrás megemlítette, hogy vízmintákat hoztak fel piciny műszerek segítségével, hogy azokat alaposabban is megvizsgálják az orosz tudósok.

A vízmintákban aztán bámulatos dolgokat találtak: egyrészt megállapították, hogy a valóban víz van odalenn a mélyben, és a vízben olyan ásványi anyagokat, részecskéket találtak, melyek Noé és az özönvíz idejében keletkezhettek.

A megmaradt özönvíz a mélyben

A tudósok azonnal arra gondoltak, hogy talán a Bibliában is megemlített hírhedt özönvízből sikerült mintát venniük. Minden jel erre utalt ugyanis.

Ráadásul a tudósok és történészek körében már régóta vita tárgyát képezte az, hogy hová tűnt az a nagy mennyiségű víz, mely az özönvíz során elpusztította a szárazföldi területek nagy részét.

Ha ugyanis valóban megtörtént az özönvíz, meg kellett volna találnunk ezt a vizet, és a Földön jóval nagyobb mennyiségben lenne jelen a víz.

Az már csak hab a tortán, hogy olyan gránit darabokat, és nagyobb tömböket találtak lent a mélyben, amikről ne tudják, hogyan kerültek oda, mert olyan mélységben a tudomány szerint nem alakulhatott ki gránit.

Nemrégiben több kutató is arról számolt be, hogy a Föld mélyén, a köpeny réteg környékén egy óriási rejtett óceán található, mely az egész világot behálózza, és talán a kőzetlemezek is ezen mozoghatnak.

Egyre több vallásos ember gondolja úgy, hogy ez a feltételezett rejtett óceán nem más lehet, mint az özönvíz. Ez magyarázatot adna arra, hová tűnt az a rengeteg víz a Bibliában leírt kataklizma után.

Ráadásul a vízben fellelt egyes részecskék kora is annyira régi, hogy az adott korból származzon.

Már több bizonyítékot is találtak, mely egyértelműen arra utal, hogy nagy mennyiségű víz van a mélyben, ezt még egy a Föld mély rétegeiből előkerült ásvány, egész pontosan egy gyémánt is alátámasztja.

Ennek az ásványnak a zárványaiban ugyanis vízhez köthető anyagokat találtak.

A tudomány legjobb geológusai és szakemberei most azon vannak, hogy fényt derítsenek a mélyben rejtőző óceánra.

rejtély rejtélyek összeesküvés vallás biblia özönvíz


Megtekintések száma: 91940





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet