Az új rák elleni immunterápia egy újabb gyilkos kórt szabadíthat rá az emberiségre?

2022. december 20., kedd




Komoly aggodalmak jelentek meg a rákvakcina körül, amiről az egész világ beszél...

Óriási visszhangot keltett néhány hete a bejelentés, hogy a Stanford egyetemen sikeres egérkísérleteket végeztek egy új rák elleni vakcinával.

A kísérletben a kezelés után tíz nappal a befecskendezett tumorok teljesen eltűntek, húsz nap után pedig az egerek testében lévő többi, közvetlenül nem kezelt tumor is felszívódott.

Úgy tűnik, hogy 2018 végén az embereken is ki fogják próbálni.

Mint minden állatkísérletben bizonyított rákkezelésnél, most is az természetesen a fő kérdés, hogy embereken is hatásos lesz-e a módszer.

Azt viszont senki sem tudja, hogy hosszabb távon milyen hatásai lehetnek ennek a vakcinának.

Mindenki csak a szenzációról beszél, és arról, hogy végre kiléphetünk a rákmentes világból, ami szép és jó, de egyesek komolyan aggódnak a szakmájukban, ugyanis a rák elelni immunterápia igazi bestiát is rászabadíthat az emberiségre.

Sokan attól tartanak ugyanis, hogy a különleges injekció annyira stimulálja az immunsejtjeinket, hogy azok idővel a szervezet pusztításába kezdenek.

Ez csak egy teória, pontosabban egy aggodalom, amire sajnos volt példa a történelem során a tudományban.

Vagyis könnyen lehet, hogy mutációkat és egyéb elváltozásokat okozhat a kezelés, és az így meggyógyult rákbeteg valami olyan genetikai kódot örökíthet tovább, ami akár később, csak generációk múlva fog jelentkezni, de akkor majd robbanásszerű elhalálozásokat fog eredményezni.

Emlékeztek még a Legenda vagyok című film nyitójelenetére?

Ebben elmondták, hogy egy vírust programoztak át annak érdekében, hogy a rák ellen tudják irányítani. A film alternatív valóságában így találták meg a rák ellenszerét.

Aztán aki látta, az tudja hogy mi is történt a film szerint...

Az emberiség nagy része elpusztult vagy átváltozott a vírus hatására, mely elszabadult az emberek szervezetében és populációjában...

A kutatók nem állítják, hogy ez szükségszerűen megtörténik, de azt igen, hogy az aggodalmaik jogosak, és nem árt elővigyázatossággal kezelni az új rákterápiát.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség orvostudomány rák betegségek


Megtekintések száma: 82733





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet