Az univerzumunk nem valóság: tudósok szerint az egész csak egy holografikus szimuláció!

2023. március 26., vasárnap




A valóság csupán egy illúzió - állítja egyre több asztrofizikus és kvantummechanikai szakember. A világunk egy nagy virtuális "örökmozgó"?

Szimulált világ - ez egy oylan elmélet, ami eleinte egy nagy blődségnek indult, azonban mára egyre több bizonyítékot találnak ráa szakemberek, hogy így van.

Vagyis ez azt jelentheti, hogy a világunk, és a valóság csak egy szubjektív dolog.

Tulajdonképpen nincs is valóság, minden csak egy gigantikus illúzió. Egy olyan világ van körénk felépítve, ami mesterségesen lett előállítva, és aminek mi magunk is a rabjai vagyunk.

Szabad akarat? Olyan nincs, csak annak az illúziója.

vagyis amiről azt gondoljuk, hogy a saját, szabad döntésünk, gondolatunk volt, valójában egy felsőbb erő, a rendszer már régen tudta, hogy be fog következni. De ha valami megjósolható, akkor már nem is szabad döntés volt, nem igaz?

Asztrofizikusok egyre több olyan érdekes és megmagyarázhatatlan jelenséget érzékelnek az univerzumban, melyekre nincs magyarázat, és csakis úgy van értelmük, ha a világ nem valóság.

Ott van például a kvantum összefonódás jelensége.

Két részecske ugyanis egy időben egymásra tud hatni úgy, hogy akár az univerzum két végpontjára vannak egymásról. Mégis, ha az egyiket hatás éri, a másik erre azonnal reagál. Semmilyen idő nem telik el a reakció között.

Ez azért fontos, mert a fénynél ma sebesebben semmi sem áramlik, legalábbis a jelenlegi kozmológiai és egyetemes modellek ezt mondják ki.

Mégis, akkor ez hogy lehetséges? Mi az, ami gyorsabb a fénynél?

Ha létezik egy óriási kvantumszámítógép, mely előre tudja számolnia  jövőt, és a lehetséges variációkat, akkor az képes lehet előre látni a részecskék állását, ily módon az időt, a teret megkerülve azonnal értéket adni egy részecske ellenpárjának a kozmoszban.

De ez a jelenlegi elméletek szerint csak úgy lehetséges, ha elfogadjuk azt, hogy a világ mesterségesen előállított, virtuális szimuláció.

Nick Bostrom érvelése szintén azt mondja, ha vannak szimulált Univerzumok, akkor bizonyára sok ilyen van, tehát nagyobb a valószínűsége, hogy szimulált univerzum vagyunk, mint annak, hogy nem.

Ha szimulációk vagyunk, nem tudjuk, miért hoztak minket létre, lehet, hogy kifejezetten nem akarnak belenyúlni, és csodát csinálni.

Ez esetben igazolhatatlan a szimuláció, és nem is túl fontos tudni róla. Akkor az egész Univerzum olyan, mint egy számítógépes játék, amelynek alkotói nem határoztak meg célt, azt csinálunk benne, amit mi jónak látunk.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen rejtélyek összeesküvés szimulált világ rejtélyk


Megtekintések száma: 144492





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet