Az USA hadserege agymanipulált szuperkatonákon dolgozik?

2017. május 8., hétfő




Különféle agymanipulációs kísérletek zajlanak az amerikai hadseregen belül? Elképesztő információk láttak napvilágot.

Az amerikai haderő már régóta kísérletezget olyan dolgokon, ami nem csak reformálná a hadsereg ütőképességét, de messzemenő tudományos szerepe lehetne a jövőben akár az agykutatások terén is.

Az USA kormánya és maga a Pentagon évek óta pénzel olyan kísérleti törekvéseket, melyek keretében képesek a tudósok meghackelni az emberi agyat.

Az Amerikai Védelmi Minisztérium közel 50 millió dollárt ölt már bele a projektbe, és a hírek szerint nagyon nagy előrelépések történtek az ügyben.

Kifejlesztettek egy targetált - azaz célzott - neuroplaszticitációs tréninget. Ezen eljárás keretében a katonák agyát, és így a tudatát is módosítják.
OSZD MEG másokkal is!

Az eljárás neve röviden TNT, és a DARPA elmondása szerint egyáltalán nem veszélyes. Mások azonban úgy gondolják, hogy ezzel csak a közvéleményt szeretnék megnyugtatni.

Olyan neuroszimulációs eljárásokat alakítottak ki az elmúlt években, melyek segítségével az agy oly módon manipulálható, hogy a katonák memóriája, és tanulási képessége nagymértékben képesek voltak javulni a tesztek során.

Ezáltal a hadsereg olyan szuperkatonákat hozhat majd létre, akik minden eddiginél pontosabban céloznak, alig lesznek majd fáradtak, és sokkal nagyobb lesz az állóképességük, valamint intelligenciájuk is.

Egy ízben egy kísérlet során állítólag egy katonával 26 nyelvet tanítottak meg mindösszesen néhány nap leforgása alatt ezzel az agymanipulációs eljárással.

Azt egyelőre senki sem tudja, hogy ez végül majd hová vezet, és sokan óvatosságra hívják fel a DARPA vezetését. Attól félnek ugyanis, hogy a szuperkatonák mentális képességeire, és állapotukra is kihathat az, ha folyamatosan hackelik az agyukat.

Ez pedig hosszabb távon ki tudja, hogy milyen súlyos következményekkel járhat...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 88947





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet