Barnabás evangéliuma: Jézust soha nem feszítették keresztre, és nem Isten fia

2016. április 4., hétfő




Megdöbbentő, hogy egy 1500 éves Biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre. A Vatikán helyzete alapjaiban rengett meg. Ha bebizonyosodik a dokumentum teljes hitelessége, az romba döntheti az egyházat.

A Vatikán az utóbbi években alapvető belső hitéleti válsággal küzd. Ezt kár tagadni, még ha a külső szemlélők mást is látnak.

Nem véletlen, hogy a Vatikán egyrészt némileg arculatot váltott, és valamivel lendületesebb a hozzáállása a világ dolgaihoz.

Érzik, hogy a korábbi eszmerendszert nem tudják a modern világ értékrendjéhez igazítani. Az idegen élet felfedezése is a küszöbön van, és ha ez bekövetkezik, hogyan magyarázzák meg azt, hogy Isten csak az embert teremtette, és saját képmására?


Vatikán - Hamarosan leromboltatik? Vatikán - Hamarosan leromboltatik?

Ráadásul az utóbbi években még jobban rájárt a rúd az egyházra, ugyanis nemrégiben egy 1500 éves Bibliára bukkantak régészek Törökországban. Jelenleg ez a rejtélyes Biblia Ankarában található a Néprajzi Múzeumban.

Rejtélyes 1500 éves Biblia az egyház sötét titkával

A Bibliát még 2000-ben fedezték fel, de az elmúlt évekig titkolták létezését, mert ha kitudódik tartalma, alapjaiban változtathatja meg vallási világnézetünket.

Egyesek szerint a dokumentumban leírt információk képesek romba dönteni az egész Vatikánt és annak szellemi örökségét egy pillanat alatt.

A titokban tartott Biblia Barnabás evangéliumát tartalmazza, amely azt sugallja, hogy Jézust nem feszítették keresztre, és nem Isten fia volt, hanem egy próféta.

barnabas-evangeliuma

A könyv Pál apostolt "A szélhámos"-nak hívja. A könyv azt is állítja, hogy Jézus élve szállt fel a mennybe, és hogy helyette Júdás Iskáriótest feszítették keresztre.

A National Turk is beszámolt a szenzációról, és azóta is nagyon heves viták tárgyát képezi. A Bibliára eredetileg egy csempészbandától foglalták le, amikor rajtuk ütöttek a hatóságok. Akkor még nem tudták, hogy mekkora jelentőségű leletre tettek szert, de később rutinszerű régészeti vizsgálatot végeztek rajt, és megállapították hitelességét.


jezus-igazi-arca-2 Meg sem történt?

A jelentés szerint a bandát régiségek csempészetével, illegális ásatásokkal és robbanóanyagok birtoklásával vádolták meg. A könyv maga 40 millió török lírát ér (kb. 20 millió dollár).

A Biblia hitelessége

Számtalan vizsgálatot végeztek a leleten, hogy bebizonyosodjon, hogy hiteles-e vagy egy esetleges hamisítvány.

A jelentések szerint a szakértők és a vallási hatóságok ragaszkodnak ahhoz, hogy a könyv eredeti.

jezus-tanitasa

Magát a könyvet arany betűkkel írták lazán kötött bőrre arámiul, Jézus Krisztus nyelvén. A szöveg egy Iszlámhoz hasonló elképzelést tart fenn, ami ellentmond a Kereszténység Újszövetsége tanításainak.

Jézus előre látta Mohamed próféta eljövetelét, aki 700 évvel később megalapította az Iszlámot.

Úgy tartják, hogy a niceai zsinat alatt a Katolikus Egyház gondosan kiválogatta az evangéliumokat, melyek a Bibliát alkotják, ahogyan ma ismerjük, elhagyva (többek közt) Barnabás evangéliumát, Máté, Márk, Lukács és János kanonikus evangéliuma javára.


vatikan-titkos-leveltara A Vatikán titkos levéltára még számtalan sötét titkot rejthet az egyházról.

Sok bibliai szöveg kezdett előkerülni az idő múlásával, köztük a Holt-tengeri és a Gnosztikus evangéliumok, de különösen ez a könyv nagyon úgy tűnik, hogy komolyan aggasztja a Vatikánt.

A kormeghatározás egyébként szintén azt mutatta, hogy nem egy modernkori hamisítványról beszélünk, hanem egy 1500-2000 éves Bibliáról.

A Vatikán őrjöng?

A Vatikán nagyon megrémült a hír hallatán, és arra kérték a török hatóságokat, hogy hagyják nekik megvizsgálni a dokumentumot.

Mindenki találgatja, hogy mit fognak majd lépni. Az egyház elfogadja, mint bizonyítékot, és valahogyan beilleszti hitrendszerébe? Vagy teljes mértékben, minden erejükkel tagadni fogják?

Ez a kereszténység egyik legnagyobb rejtélye, és egyben egyik legnagyobb mélyütése lehet.

egyhazunk-sotet-titkai

Sokak számára ez a könyv a remény jelzőfénye, ám a hívők hamarosan rájönnek, hogy imádatuk tárgya önhatalmú, és hogy az összes szöveg, különösen a vallási szöveg csak értelmezés kérdése.

Róma elpusztul

Az egyház valószínűleg nem fogadja el majd, mint bizonyíték, hiszen azzal szinte önmaga létét semmisítené meg. Ha bebizonyosodik, hogy Jézus nem volt Isten fia, csak egy egyszerű halandó, akkor a Vatikán által felépített és hirdetett hitrendszer alapjaiban dőlne össze.

Hívők ezrei állnának ott tanácstalanul Róma romjai felett.

Sokan éppen ezért hiszik úgy, hogy a Malakiás-lista utolsó pápájaként a trónuson ülő Ferenc pápa távozása után az Róma és az egyház megsemmisül, és ennek a Bibliának ebben hatalmas szerepe lesz.

vatikan-pokol

Ha ez a dokumentum elnyeri teljes hitelességét, akkor a Vatikán, mint olyan, nem fog többé létezni, és újra kell építkeznie az alapoktól kezdve, ahogyan több vallási iratban is megvan ez írva.

Óriási utóhatása lesz

Mit is jelent ez a jövőre nézve? A vallásos emberek hitéleti válsággal fognak küzdeni, lesznek akik évekig nem fogják tudni kiheverni azt a tényt, hogy az egyházuk mindvégig hazugsággal tömte a fejüket.

Ugyanakkor inspirálni is fogja az embereket, hogy kérdéseket tegyenek fel önmaguknak vallásukkal kapcsolatban, sokkal tudatosabb hívők generációja fog kinevelődni a következő évtizedekben.

vallas

A hit legnagyobb veszélye, amikor az emberek azt hiszik, amit hinni akarnak, minden bizonyíték ellenére, különösen ha ez a bizonyíték a hitüket forradalmasítja egészen az alapoktól kezdve. Évszázadokon keresztül a vak hit "védelme" nemzetek háborúihoz, erőszakhoz, diszkriminációhoz, rabszolgasághoz, és olyan elgépiesedett emberekhez vezetett, mint amilyenek ma vagyunk, de csak olyan hosszú ideig, amíg hazugságokkal igazolható.

Az igazság üldözése

Vannak, akik szerint az egyház egy globális igazság üldözésbe fog majd kezdeni, ezzel hiteltelenítve el magát. Az emberek ugyanis észre fogják venni, hogy valamit mélyen titkolni akarnak, és nem akarják, hogy hívőikhez eljusson az igazság.

Ahogy korábban, most is önmaguk válnak az igazság üldözőivé és inkvizítoraivá. Ez az igazság egészen a mai napig elveszett volt, de ismét felszínre került Júdás Evangéliuma és más gnosztikus evangéliumok által.

vallas-kereszt

Egyre gyűlnek a különböző dokumentumok, melyek megdöntik a korábbi dogmát, miszerint Jézus Isteni lény volt, és nem halandó.

A világ alakulásának sorsa a jövőtől függ. A világvége jóslatokban gyakran emlegetett szellemi és spirituális romlás valószínűleg az egyház bukása lesz. Hittudósok szerint több lehetséges végkifejlet létezik, de az a legvalószínűbb, hogy az egyház többfelé szakad, és egyes ágai újrakezdik az építkezést, új eszme és hitrendszerekkel.

jézus barnabás evengéliuma


Megtekintések száma: 394967





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet