Bian Cox elmondta, szerinte hol vannak az idegenek

2017. április 3., hétfő




Váratlan választ adott a kérdésre.

Brian Cox, napjaink egyik legtehetségesebb és egyben legnagyobb fizikusa érdekes kérdésekre válaszolt, és elmondta, szerinte miért nem bukkantunk még rá az idegenekre.

Az ugye évtizedek óta nagy kérdés, hogy hol lehetnek a földönkívüliek.

Matematikailag ugyanis kismillió hozzánk hasonlóan fejlett civilizációnak kellene léteznie a galaxisban.

Azonban az elmúlt években egyetlen ilyenre sem akadtunk rá, és nem találkoztunk űrhajókkal, sem földönkívüli szondákkal, de még csak fejlett civilizáció által lakott bolygóra sem.

Ez sokakban felvetette, hogy a Fermi-paradoxon mégis létezhet. Ez a paradoxon mondja ki azt, hogy azért nem találtunk még idegenekre sehol, mert nincsenek. Ha ugyanis lennének, már elterjedt volna több száz olyan technológia, és különféle űrszondák, melyek a galaxis feltérképezését szolgálják.

Ha pedig így lett volna, már rábukkantunk volna egy ilyenre.

Brian Cox szerint azért nem bukkantunk rá még a földönkívüliekre, mert azok lehetséges, hogy rég elpusztították saját magukat.

A fizikus véleménye az, hogy nem irányítható egy olyan világ, melynek szülötteinek hatalmában áll elpusztítani önmagukat. Egyszerűen nem volt még olyan technológiai civilizáció, mely képes lett volna túllépni a saját árnyékán, és véget vetni az öndestruktív folyamatoknak.

Ha ez így van, talán mi lehetünk az egyedüli még létező faj a világegyetemben.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsenek idegenek, vagy soha nem is voltak, csak azt, hogy akik előttünk létezhettek, és fejlettebbek voltak, mint mi, talán már megsémisítették önmagukat.

Tele lehet halott civilizációk maradványaival az univerzum, csak ezekre még nem akadtunk rá, mert nagyon messze vannak tőlünk.

Megnyugtatásképp: nem törvényszerű, hogy mi is kipusztuljunk, bár jó esély van rá, hogy az emberiség is maga ellen fogja fordítani végül saját technológiai erejét és tudását.

AZ sem kizárt, hogy valahol a kozmosz mélyén élnek hozzánk hasonló lények, de szintén az öndestruktivitás problémájával küzdenek, ezért nem adnak jelet magukról.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány idegen idegen civilizációk az emberiség jövője idgeenek


Megtekintések száma: 238001





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet