Bizarr: egyszemű küklopszra emlékeztető lény született Indiában?

2022. december 3., szombat




Egyesek szerint maga az ördög, míg mások szerint isteni csoda.

Hihetetlen dolog született meg nemrég Indiában. Egy aprócska faluban, Assamban jött a világra egy olyan hátborzongató lény, mely leginkább egy küklopszra hasonlít.

Azokra a fantázialényekre, melyek két szem helyett eggyel rendelkeznek, és nagyra nőnek, és a közhiedelem szerint rendkívül buták.

Polüphémoszt Odüsszeusz vakította meg, és ehhez elég volt egyetlen szemet kiszúrnia. A küklopsz elnevezés a kerek szemre utal.

A vázákon azonban úgy látszik, mintha nekik is két szemük lenne, mert az embereket és más emberszerű lényeket profilból ábrázolták, de a szemet szemből.

Más festmények és a szobrok az orrhegyre helyezik az egyetlen szemet, vagy a homlokon egyetlen nyitott, és szemmagasságban két zárt, vak szemet mutatnak. Az Odüsszeia történetében az egyetlen szem kiszúrása megvakította Polüphémoszt.

A fiatal csöppség május 10-én született, és amikor meglátták a helyiek, a falu népe azonnal elborzadt. Sokan ugyanis a Sátánművének tartják a különlegesen bizarr deformációval rendelkező kecskét.

A lény annyira csúf, hogy azt várták, néhány nap múlva elpusztul magától, de a helyzet az, hogy erre alaposan rácáfolt, és életben maradt.

Nem csak életben maradt, de elkezdett szopni, és sokat is mozogni, egyáltalán nem úgy tűnt, mint egy életképtelen egyed. A cyclopia, egyszeműség egy igen ritka és csúnya születési rendellenesség.

Nem csak állatoknál, hanem akár az embereknél is előfordul, és mindkét esetben borzasztó látvány.

Az egész kórállapot úgy alakul ki, hogy az agy két agyfélteke nem válik szét egymástól rendesen, és így, egyben maradva nem fejlődnek ki az egyes részek megfelelően.

Ez pedig egyetlen szemgolyót eredményez. Találkoztak már ilyennel kecskék, lovak, macskák, emberek s malacok, de még tehenek esetében is. A helyiek egy része az ördög művének tartja a lényt, míg mások isteni csodának.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség bizarr


Megtekintések száma: 74086





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet